1. Home
  2. Ervaringen
  3. Een AquaCell waterontharder betekent óók service

“Een AquaCell waterontharder betekent óók service”

“Over hun AquaCell waterontharder zijn ze uiterst tevreden. Ze zouden hem geen dag willen missen. Maar heel tevreden zijn ze beslist óók over de nazorg. “Dit is het soort service dat we tegenwoordig niet meer kennen”, zegt René ter Horst.

Echtpaar Ter Horst

Echtpaar Ter Horst Tilburg (Noord-Brabant)

Had meneer een klacht? wilde het directielid van Aquacombi weten. “Nee, helemaal niet”, zei de klant aan de telefoon. “Ik wil juist een compliment uitdelen. U moet die monteur van u een bonus geven. Wat een vakman, wat een beleefde en hulpvaardige man!” Ze zijn bij Aquacombi, de distributeur van de AquaCell waterontharder, wel gewend dat klanten hun tevredenheid uitspreken, maar René ter Horst uit Tilburg was toch héél erg complimenteus. “Ik meende dat ook oprecht, en nog steeds”, zegt hij. “Wij vermoedden een probleem met onze AquaCell waterontharder en hoewel die niet door Aquacombi zelf was geïnstalleerd, hebben we er toch maar over gebeld.”

Het probleem was een onverklaarbaar watergebruik in de periode dat het echtpaar Ter Horst op vakantie was geweest. De distributeur beloofde binnen drie dagen een monteur langs te sturen en zo gebeurde ook. “Die nam uitgebreid de tijd om naar ons verhaal te luisteren en inspecteerde daarna de waterontharder. Hij vond inderdaad een storing – een membraan dat was blijven hangen – en legde heel precies uit wat dat inhield. Hij heeft de storing verholpen en daarna gaf hij ons, voordat hij vertrok, zes verpakkingen met zoutblokken. Om de extra waterkosten en het ongemak te compenseren. Nou, dat was meer dan voldoende!”

Handzame zoutblokken

Zoutblokken vormen één van de unieke sterke punten van de AquaCell waterontharder. Er is zout nodig om de harscellen – die de kalk en magnesium uit het leidingwater halen – te regenereren. De weinige andere systemen die op harscellen zijn gebaseerd, moeten gevoed worden met zout dat in onhandige, zware zakken van wel twintig kilo wordt geleverd. De AquaCell doet het met vaste, hanteerbare blokken van vier kilo. “Daar zijn wij heel erg over te spreken”, zegt René ter Horst.

In één klap van het kalkprobleem af

Vijf jaar geleden besloot het stel om eindelijk eens iets te laten doen aan de ergernis van kalkafzetting. In hun woonplaats is de hardheid van het leidingwater ‘gemiddeld’. Niks extreems, maar wel die aankalkende, vergelende waterkoker, die verstopt rakende douchekop en de dof uitslaande douchemuren. Ergernis die het merendeel van de Nederlandse huishoudens kent.

René en Liesbeth ter Horst namen geen genoegen met poetsen, boenen en apparaat voor apparaat ontkalken; ze wilden in één klap van het probleem af. René: “Ik heb onze installateur, die hier vaker klussen doet, gevraagd wat hij adviseerde. Hij had het antwoord nier direct, maar is gaan zoeken. Na een poosje kwam hij met de suggestie van een AquaCell: “Volgens mij het enige systeem dat echt goed werkt.”

Zachte huid, niks meer ontkalken

Daar vertrouwde het echtpaar op. En dus kreeg de installateur de opdracht om er een te plaatsen. “Het effect was direct merkbaar. Het eerst aan je huid: alsof die zachter wordt. Dat hebben we allebei zo ervaren. Maar we hoeven sindsdien ook niks meer te ontkalken of schoon te maken.”

Enige tijd na de installatie van de AquaCell schaften René en Liesbeth zich een nieuwe badkamer aan. Vier jaar later kwam de leverancier langs en vroeg of hij eens mocht zien hoe het geworden was. “Zijn mond viel open. Doorgaans zie je al met een half jaar goed dat een badkamer wordt gebruikt. Die van ons zag er uit als in de toonzaal, vond hij.”

Dus ja: René en Liesbeth ter Horst zijn buitengewoon tevreden met hun aankoop. “Het kost wel wat – ruim 2000 euro – maar het spaart je apparatuur en je hebt er heerlijk comfort voor. Ons was het dat dik waard.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi