1. Home
  2. Ervaringen
  3. Een AquaCell waterontharder is nu onze standaard keuze

“Een AquaCell waterontharder is nu onze standaard keuze”

De vraag kwam van een van zijn particuliere opdrachtgevers: “Kun je een waterontharder in het bestek opnemen?” Architect Wouter Margry van Margry-Arts Architecten BNA begreep de wens van zijn klant en zijn antwoord was “Ja”, maar hij had de vraag nooit eerder gehad. Dus wilde hij zich wel eerst in de state-of-the-art van waterontharding verdiepen voordat hij zijn advies uitbracht.

Wouter Margry

Wouter Margry Valkenswaard (Noord-Brabant)

De meest ingenieuze

Margry: “Er zijn verschillende systemen voor de particulier, van magneten of filters tot ionenwisseling. Als architect heb je basiskennis van de natuurkundige en de scheikundige processen achter die systemen. Het was al snel duidelijk dat de ionenwisselaar als toetsbaar en echt werkend met stip uit de bus kwam. De vraag was alleen nog: welke uitvoering?”

Zijn keus viel op de AquaCell. “Van alle vergelijkbare systemen de meest ingenieuze. Compact, niet afhankelijk van elektriciteit, makkelijk in een meterkast te plaatsen, door zijn dubbele harscellen een continue-systeem, en handig te voorzien van spoelzout omdat dat in blokken wordt geleverd.”

Duidelijk tevreden

Een ander pre vond Margry de goede voorlichting: “Op de website staat heel goed uitgelegd hoe het werkt en wat je mag verwachten. Ik heb contact gezocht met de Nederlandse leverancier en die had heldere antwoorden op mijn vragen.”

Sinds twee jaar heeft Margry de mogelijkheid van een waterontharder standaard in de opties voor zijn clientèle. “De mensen die er gebruik van maken zijn tot nu toe allemaal zeer tevreden.”

Van dat kalkprobleem af

Wat waren de verwachtingen dan? “De grootste ergernis van hard water blijkt kalkafzet rond kranen – witte randjes die tenslotte bruin worden – en vlekken en strepen op tegels en glaswanden. Met een wateronthardingsinstallatie ben je zo goed als geheel van dat probleem af.”

Eén van Margry’s klanten heeft een extra apparaat in de garage laten plaatsen. “Om de auto’s te wassen zonder dat er witte vlekjes of strepen op achterblijven.” Margry vindt zelf ook een belangrijk pluspunt dat warmwaterapparatuur – van cv-ketels, vaatwassers en stoomovens tot waterkokers, Quookers en espresso-apparaten – langer meegaan omdat ze vrij blijven van kalkverstopping.

Juiste voorbereiding

Wouter Margry: “De animo bij klanten is zo groot dat ik inmiddels bij nieuwbouw in het bestek een by-pass achter de hoofdkraan van de waterleiding adviseer, zodat de waterontharder ook later geplaatst kan worden. Met een juiste plaatsing is het mogelijk om bijvoorbeeld je tuin te sproeien buiten de waterontharder om. Een gazon is tenslotte geen badkamer.”

(Wouter Margry heeft een uniek programma ontwikkeld om bouwkosten te berekenen – ook voor de particulier! In het programma is de AquaCell waterontharder als optie opgenomen. (www.watkostbouwen.nl)

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi