1. Home
  2. Ervaringen
  3. Familie Hoogland uit Wognum vaart kalkvrij met AquaCell

“Familie Hoogland uit Wognum vaart kalkvrij met AquaCell”

Het heeft even geduurd voordat ze het besluit namen, maar nu is het echtpaar Hoogland heel blij met hun AquaCell. Nooit meer kalk wegkoken uit kraanonderdelen of het sanitair boenen. En zacht water blijkt ook nog eens een weldaad voor de huid.

Familie Hoogland

Familie Hoogland Wognum (Noord-Holland)

Het was op een bescheiden feestje thuis dat Wim Hoogland zijn gasten drie identieke bronwaterflesjes voorzette. Het etiket was verwijderd; ze droegen slecht cijfers, respectievelijk 1, 2 en 3. "Ik ben benieuwd of jullie proeven welk flesje Spa bevat, welk kraanwater en welk onthard kraanwater.."
De meeste gasten haalden het onbehandelde kraanwater er feilloos uit. Spa en onthard water werden nog weleens verwisseld, maar over het geheel was de uitkomst bovengemiddeld goed. Het proefje bevestigde Hooglands eigen ervaring met zijn AquaCell waterontharder, hoewel hij die helemaal niet had aangeschaft om de smaak van zacht water. “Het ging me natuurlijk om de kalk waar ik van af wilde.”

Twee keer per jaar perlators schoon koken

De watervoorziening in huize Hoogland is niet bepaald alledaags; ‘huize’ is een respectabel motorjacht. Leidingwater ligt opgeslagen in twee grote tanks. Expansietanks zorgen voor een stabiele druk. Alles heeft Hoogland, die in zijn werkzaam leven installateur was, zelf aangelegd. Hij kent de ergernis van kalkaanslag vanuit zijn professie, maar ook op zijn jacht ontkwam hij er niet aan. “Twee keer per jaar alle perlators uit de (meng)kranen halen en schoon koken in azijn omdat ze met kalk dichtslibden. En elke drie maanden was de waterkoker weer dik aangekoekt met een kalklaag.”

Met AquaCell voelt alles glad aan

Hij had in de krant een verhaal gelezen van iemand uit de omgeving met net zulke kalkergernis. Die had een AquaCell laten installeren en was daar helemaal enthousiast over. Wim Hoogland besefte dat hij ook zo’n ding nodig had, maar aarzelde nog: zou de prijs – best stevig met zo’n 2000 euro – wel in verhouding staan tot de prestatie? Hij had nog contact gehad met de leverancier – “Een heel plezierige ervaring” – maar besloot toch nog even de kat uit de boom te kijken.

Inmiddels mag het echtpaar Hoogland zich tot het almaar groeiende legioen van tevreden AquaCell-bezitters rekenen. Een jaar geleden viel het besluit en de resultaten zijn ernaar. Geen kalkaanslag meer in de badkamer, in de toiletpot, aan de keukenkranen. “En alles voelt glad aan: douchewanden, wasbakken, badkuip. De waterkoker blijft vrij van aanslag, de vaatwasser gebruikt aanzienlijk minder onthardingszout en de verwarmingsspiralen van boiler en wasmachine blijven blank. Ik zie een gat in de markt voor jachtbouwers: die zouden dit comfort standaard aan hun klanten moeten aanbieden!”

“Ik had het eigenlijk eerder moeten doen”

Zacht water wordt door veel mensen letterlijk als zacht ervaren. Ook door Wim Hoogland en zijn echtgenote. “Je voelt het aan je huid, bij het douchen en bij handen wassen. Je huid is glad, alsof je badolie hebt gebruikt. En mijn vrouw heeft sinds de AquaCell ook minder last van een droge, schilferige huid.”

Hij denkt nog weleens terug aan dat moment waarop hij bijna op het punt had gestaan een AquaCell aan te schaffen en toen toch afhaakte. “Als ik toen de ervaring mee had kunnen laten wegen die ik nu heb, dan was de prijs helemaal geen probleem geweest.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi