1. Home
  2. Ervaringen
  3. Familie Koning: Zacht water weldaad voor gevoelige huid

“Familie Koning: Zacht water weldaad voor gevoelige huid”

“Niet meer krabben, veel minder poetsen.”

Johan Koning

Johan Koning Hengelo (Overijssel)

“Toen AquaCombi, dealer van de AquaCell, mij vroeg of ik wat teksten voor ze wilde schrijven, ging ik natuurlijk eerst eens op onderzoek uit. Uit dat onderzoek kwam enerzijds naar voren dat het water in Hengelo en omgeving behoorlijk hard is en anderzijds dat AquaCombi een zeer professioneel bedrijf is.” Met andere woorden: ja, daar wilde freelance redacteur en tekstschrijver Johan Koning (37) wel voor werken.

Koning besloot direct door te pakken, want wat hij op de AquaCell-site zag sprak hem zeer aan. “Wij hadden een aantal problemen hier in huis waarvoor de waterontharder een oplossing kon bieden. Daarom leek het me een goed idee om meteen maar zo'n apparaat in huis te halen. Want als ervaringsdeskundige kon ik me immers nóg beter inleven in de stukken die ik zou moeten schrijven.” Een vruchtbare samenwerking was geboren.

Gevoelige huid

De familie Koning (Johan is getrouwd met Audrey (38, begeleider van mensen met een beperking) en heeft twee kinderen, Pim (6) en Femke (3)) sprak één punt in het bijzonder aan. “Mijn dochter heeft een gevoelige huid en daardoor vaak last van jeuk. We smeerden haar regelmatig in met olie om haar huid minder gevoelig te maken. Sinds de AquaCell zijn intrede deed in ons huis, zie ik haar aanzienlijk minder krabben, haar gevoelige huid knapt zienderogen op. Bovendien voelt haar huid na het douchen veel minder ruw. Sterker nog, het voelt mooi glad, net of ze in de was is gezet”, grapt de Hengeloër.

Het eerste voordeel-voor-de-portemonnee is gevonden: er gaat veel minder huishoudgeld naar de aanschaf van huidolie tegen zijn dochters gevoelige huid. Over dat huishoudgeld gesproken; Koning weet nog wel wat voordeeltjes te bedenken. “Zoals wij al op de site van AquaCell lazen: ook wij gebruiken veel minder zeeppoeder in de wasmachine en onder de douche kunnen we met aanzienlijk minder zeep en shampoo uit de voeten.”

Zachte douche

Nu we toch met de familie Koning onder de douche zijn beland, Audrey weet ook nog wel een voordeel te noemen: “Wat is het heerlijk om te douchen. Het valt bijna niet te omschrijven, eigenlijk moet je het voelen; maar het water is veel zachter.” Johan vult aan: “Een aantal weken nadat de AquaCell was geïnstalleerd, waren we op vakantie in een huisje. Toen ik daar voor de eerste keer onder de douche ging staan, merkte ik pas echt het verschil. Niets mis met het huisje, ook niet met de douche, maar het water voelde veel minder prettig. Ook kreeg mijn dochter's gevoelige huid het weer te verduren”

Audrey diept nog een voordeel op uit haar geheugen. “Omdat de lucht hier in huis nogal droog is – en dat slaat op je luchtwegen –, schaften we een luchtbevochtiger aan. Dat werkte prima, alleen kregen we toen met een ander probleem te maken: zo'n apparaat jaagt hele kleine druppeltjes water door de woonkamer. Water uit de kraan, aanvankelijk water met kalk. En die kalk bleef op de beeldbuis van de televisie – ja, wij hebben nog zo'n ouderwetse – zitten. Dat betekende een paar keer per dag poetsen.” Gelukkig had de familie Koning de AquaCell al in bestelling. “En sinds die er is, is er geen vuiltje meer aan de lucht. Ook niet in de badkamer, waar we de glazen deur van onze douche gewoon alleen even hoeven af te spoelen na gebruik. Daarna blinkt die weer, zonder vervelende kalkresten. De AquaCell scheelt gewoon aanzienlijk veel poetswerk.”

Duidelijke afspraken

Over de installatieprocedure is de familie Koning zeer tevreden. “Het is erg eenvoudig om een afspraak te plannen en je krijgt een bevestiging per mail. En als de installateur er eenmaal is, legt die keurig uit wat hij gaat doen en hoe de AquaCell werkt. De communicatie is gewoon prima. Ook de documenten zijn overzichtelijk en duidelijk en de montage ging vlot. De AquaCell is mooi weggewerkt in onze meterkast. Een fijne club mensen om mee samen te werken. Dat weet ik nu privé én zakelijk. Maar het voornaamste is uiteraard het opknappen van de gevoelige huid van mijn dochter”.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi