1. Home
  2. Ervaringen
  3. Fijn apparaat waar je geen omkijken meer naar hebt. En het water smaakt en voelt heerlijk

“Fijn apparaat waar je geen omkijken meer naar hebt. En het water smaakt en voelt heerlijk”

In 2009 zorgde het waterbedrijf ervoor dat in Zwolle en omgeving het kalkgehalte in het leidingwater flink werd verlaagd. Desalniettemin besloot Atty van Lenteren een paar jaar geleden een eigen waterontharder aan te schaffen. Ze is dik tevreden met hun AquaCell van het Friese familiebedrijf Aquacombi. ”Ik ben blij dat ik het advies van onze aannemer hebben opgevolgd.”

Atty van Lenteren

Atty van Lenteren Zwolle (Overijssel)

Al eerder had Atty (68 en gepensioneerd rayondocent op de Pabo) overwogen om een waterontharder aan te schaffen. “Maar eerlijk gezegd hikte ik nogal tegen de aanschafprijs van pakweg 2000 euro aan”, vertelt Atty. Toen de aannemer die ze hielp bij het plaatsen van de keuken lovende woorden sprak over de AquaCell, besloot ze er toch weer naar te gaan informeren. ”Marc Koning was er zo enthousiast over. En als je toch aan het verbouwen bent, valt de investering uiteindelijk in het grote geheel ook weer mee.”

De Zwolse dame had voorheen veel last van kalk in huis. Ook nadat het waterbedrijf een aantal jaren geleden de waterhardheid flink had verlaagd van ongeveer 12 dH naar 8 dH (dH staat voor Duitse hardheid, het aandeel kalk in water). “Van die verlaging heb ik nauwelijks iets gemerkt”, is Atty stellig. ”Ik had veel last van kalkaanslag, bijvoorbeeld op het douchescherm en de kranen. Ook de tegels in de badkamer waren regelmatig vies van de kalk.”

Betere smaak

Al die viezigheid is nu weg, vertelt Atty opgelucht. ”En daarnaast zie ik nog meer voordelen aan de AquaCell. Onder de douche kunnen we met veel minder zeep en shampoo af en ook hoeven we minder waspoeder in de wasmachine te gooien. Ik denk dat dat best een besparing op zal leveren, maar eerlijk gezegd heb ik het gebruik voorheen nooit bijgehouden. Dus eigenlijk kan ik daar geen zinnig woord over zeggen.”

“Wat ik wel zeker weet, is dat de smaak van het water veel beter is. Ik kocht eerder regelmatig flessen en pakken bronwater, maar dat doe ik niet meer. Ik ben een echte theedrinker. Ik zet altijd thee van bronwater, maar ook dat is niet meer nodig. De thee smaakt nu ook met wat uit de kraan prima. Nu hoef ik nooit meer pakken water te kopen!”

Ontkalken niet meer nodig

Ook het koffieapparaat van Atty heeft baat bij ontkalkt water. “Ik hoef die niet meer te ontkalken.” Dat is anders bij een ander apparaat. “In de nieuwe keuken heb ik een stoomoven. Die gaf op een gegeven moment aan toe te zijn aan een schoonmaakbeurt.” Op zich geen ramp, maar wat ze ook probeerde: het apparaat leek er ook de brui aan te hebben gegeven. “Ik heb naar fabrikant Atag gebeld om opheldering. Die vertelde mij dat de stoomoven was ingesteld op een bepaald aantal keren gebruiken, waarna het sowieso ontkalkt moest worden. Toen ik zei dat we een waterontharder in huis hebben die het aandeel kalk in het leidingwater tot nul reduceert, vertelden ze mij dat daar met de fabricage helaas geen rekening mee was gehouden. Om de oven weer operationeel te krijgen, moest ik verplicht ontkalken. Dat heb ik toen maar gedaan”, lacht Atty. Inmiddels werkt het apparaat weer feilloos.

Atty vertelt dat ze zo tevreden is over de AquaCell, dat ze die actief promoot onder vrienden en bekenden. “Mensen hikken wel tegen de aanschafprijs aan. Maar wij zijn blij dat we hem uiteindelijk wel gekocht hebben. Het is een fijn apparaat waar je geen omkijken naar hebt. Af en toe zoutblokken bijvullen, dat is eigenlijk het enige. Reinigen doet het apparaat bijvoorbeeld ook zelf.” Ze hoort op van het feit dat de AquaCell volledig stroomloos werkt. “Dat wist ik niet! Des te meer reden om er één aan te schaffen”, lacht ze.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi