1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen kalkaanslag meer, minder last van huidirritatie

“Geen kalkaanslag meer, minder last van huidirritatie”

Dagelijks moest Nanda Huttinga haar gezicht insmeren. De 60-jarige medewerker van Stichting Vesting Bourtange had veel last van huidirritatie. Sinds halverwege 2015 is dat een stuk minder. “Ik smeer alleen nog maar als ik op vakantie ga.” De oplossing voor haar probleem bleek kalkloos water te zijn. Nanda en haar man Pieter lieten daarvoor een AquaCell-waterontharder installeren. Pieter: “Voor Nanda betekende dat een hele verlichting. En het is nog een duurzaam apparaat ook.”

Pieter en Nanda Huttinga

Pieter en Nanda Huttinga Veelerveen (Groningen)

Als Pieter en Nanda besluiten om een nieuw apparaat aan te schaffen, gaan ze niet over één nacht ijs. Niet vreemd gezien het prijskaartje van ruim 2000 euro. “Dat is een proces van enkele jaren”, vertelt Pieter met enige overdrijving. “Ik had al een paar keer een stuk in het Dagblad van het Noorden gelezen over mensen die over hun ervaringen met een ontharder vertelden. Vervolgens ben ik me erin gaan verdiepen op internet. Als je dan zoekt op "waterontharder", kom je automatisch bij de AquaCell uit.”

Goede verhalen

Deze AquaCell wordt in Nederland op de markt gebracht door de firma Aquacombi uit Joure. Het Friese familiebedrijf is de exclusieve distributeur voor de AquaCell, die oorspronkelijk uit Groot-Brittannië komt. “De verhalen die ik over het apparaat las, waren positief en realistisch”, herinnert Pieter zich. “Bekenden van ons bleken er trouwens ook één te bezitten, en die vertelden eveneens goede verhalen.”

Alles bij elkaar opgeteld vond het echtpaar Huttinga het tijd om actie te ondernemen. Er werd een afspraak ingepland met een vertegenwoordigster van Aquacombi. “Die had alle tijd voor ons: ze gaf een uitvoerige demonstratie en gaf ook eerlijke antwoorden op onze vragen. De voorlichting is goed en het bedrijf is heel klantvriendelijk.”

Stroomloos en compact

Zo hielp de vertegenwoordigster ook om de beste locatie voor de AquaCell in huis te zoeken. “Wij hebben een kelder, waar de waterleiding binnenkomt. Maar het was niet perse nodig om de waterontharder daar te plaatsen. Die staat nu keurig in een kast; dat kon gemakkelijk, want het is een compact apparaat, dat bovendien geen stroom gebruikt. Dus een stopcontact in de buurt is niet nodig. En het scheelt mij mooi een paar keer tijgeren door de kelder.”

Voor Pieter (HR-controller bij een zorginstelling) en Nanda heeft onthard water vele voordelen. “In onze waterkoker zit bijvoorbeeld geen kalkaanslag meer. En ik weet nog dat onze wasmachine stuk ging. De oorzaak ervan bleek duidelijk: kalk. Dat zal nu dus niet zo snel meer gebeuren.”

Huidirritatie weg

Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk, dat Nanda veel minder last heeft van haar huidallergie. “Ze moest hiervoor echt dagelijks smeren, vooral op haar gezicht. Dat hoeft nu helemaal niet meer. Ook de dermatoloog ziet het verschil overduidelijk; hij is er zeer enthousiast over. Alleen als we op vakantie gaan, moet Nanda haar zalf nu nog meenemen, want daar hebben ze natuurlijk niet altijd zacht water.”

Dat zachte water zorgt er ook voor dat de familie Huttinga minder zeepproducten verbruikt. “Het zeepverbruik is echt veel minder. Zowel onder de douche als in de wasmachine – waar we wel de helft minder wasmiddel gebruiken én geen wasverzachter meer – en de vaatwasser. Daarin doen we slecht een theelepel losse poeder. Dat scheelt behoorlijk in vergelijking met de alles-in-één-blokjes van eerst.”

Voor de kosten deden de Huttinga's het trouwens toch niet. “Het is een optelsom van factoren. Ja, we verbruiken iets meer water. Ja, we moeten zoutblokken aanschaffen. Maar dat is een stuk minder dan we vooraf verwachtten. En daar staat ook nog eens tegenover dat Nanda haar huid veel beter is, dat we minder zeep gebruiken én dat we minder hoeven poetsen. In de douche hebben we bijvoorbeeld geen kalkaanslag meer op de tegels. Het scheelt in ieder geval ook voor het milieu, omdat we minder schoonmaakproducten hoeven te gebruiken. Duurzaamheid vind ik zeker belangrijk.”

Lekkere ranja!

En wat ook belangrijk is: het water smaakt lekker. “Je ziet ook dat het water anders is, als je het in een glas doet. De smaak is anders. Wij vinden het lekkerder. Onze kleinkinderen drinken bij ons graag ranja, terwijl ze het thuis vies vinden.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi