1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen nieuwe badkamer zonder een AquaCell waterontharder

“Geen nieuwe badkamer zonder een AquaCell waterontharder”

Toen ze tien jaar geleden een fraaie herenwoning in Doetinchem kochten, moest er eerst flink verbouwd worden. Zoals een mooie, moderne badkamer. Tegelijk met die badkamer liet het echtpaar Romijn een AquaCell waterontharder installeren. “We wisten namelijk al dat dat dé manier is om je sanitair en apparatuur kalkvrij te houden”, zegt meneer Romijn.

Echtpaar Romijn

Echtpaar Romijn Doetinchem (Gelderland)

Ze zagen het met eigen ogen als ze bij vrienden logeerden. “Die hadden indertijd een nieuw huis laten bouwen en hun badkamer zag er altijd zó mooi uit; niet één spatje kalk. Dat kwam door die waterontharder, vertelden ze.

‘De investering dik waard’

Het is inderdaad een flinke investering, beaamt Romijn, maar als je het in de begroting voor de hele verbouwing beziet, valt het mee: ruim 2000 euro*. “Heel verantwoord; als je dat bedrag over tien jaar afschrijft, ben je nog geen twee tientjes per maand kwijt. Dat is het ons dik waard, want het scheelt je veel ergernis en poetsen. Van ons vorige huis herinneren we ons dat maar al te goed. Je spullen zien er nu niet alleen beter uit, je verbruikt ook veel minder schoonmaakmiddelen én je apparatuur gaat langer mee: vaatwasser, wasmachine, koffiezetapparaat.”

Zijn echtgenote vult hem aan met haar eigen argumenten: “Ik heb net deze week alle ramen gelapt. Dan zit je heel veel met je handen in het water. Vroeger kreeg ik dan prompt schrale handen en kloofjes. Maar dit water voelt heel prettig zacht aan – dus nergens last van. De ramen glanzen ook zo mooi met dit water en je hebt maar heel weinig sop nodig.”

Spectaculaire werking van filter

Ze is dus veel sneller klaar met dingen schoonmaken: “Alsof het vuil minder vastzit. Dat merk je vooral aan de wastafels: schoon in een handomdraai.” Ook dat vindt ze een belangrijk winstpunt, zeker voor wat oudere mensen: “Het scheelt je tijd en energie.”

Over vuil gesproken. “Twee jaar geleden kwamen ze van AquaCell een voorfilter op de hoofdleiding plaatsen” vertelt meneer Romijn. “In de eerste plaats om de ontharder zelf tegen vuil te beschermen, maar dat werkt natuurlijk voor al je apparatuur. Na een half jaar heb ik het binnenfilter, zoals voorgeschreven, vervangen. Dat was een spectaculaire ontdekking, zóveel bruine viezigheid als daar inzat!”

Betrouwbaar en handzaam

Bij de Romijns staat de AquaCell in de kelder, direct na de hoofdkraan. In de kelder is geen stopcontact, maar dat is geen probleem. Romijn: “Deze ontharder werkt op waterdruk, niet op elektriciteit. Dat maakt hem extra betrouwbaar. En zo ervaar ik het hele bedrijf: betrouwbaar, heel prettig in de omgang en zeer zorgvuldig.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi