1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen schilfers meer in de waterkoker? Dan blijven de nieuwe badkamertegels ook mooi donker

“Geen schilfers meer in de waterkoker? Dan blijven de nieuwe badkamertegels ook mooi donker”

Druk zijn Toine en Liesbeth Slabbekoorn met de voltooiing van hun nieuwe badkamer. Het paradepaardje van hun woning in Roosendaal krijgt bijvoorbeeld mooie donkere tegels aan de wand. En die blijven ook mooi donker, zonder vervelende witte kalkaanslag. Dat weet Toine zeker. Hun geheim? De AquaCell-waterontharder! "Er is straks niets meer van de kalk te zien."

Toine Slabbekoorn

Toine Slabbekoorn Roosendaal (Noord-Brabant)

De mega-klus in de badkamer is bijna achter de rug als we Toine spreken. "Het was een verbouwing die al een tijd in de planning stond", vertelt hij. De donkere tegels die het echtpaar Slabbekoorn uitzocht, zorgden wel voor wat kopzorgen. "We waren gewend om onze oude badkamer regelmatig stevig te poetsen. De kalk in het leidingwater zorgde voor nogal wat extra poetswerk. Het waterleidingbedrijf geeft aan dat de hardheid van het water rond de 9 Duitse graden is, maar bij ons is wel eens 11 gemeten. Dat betekent dat het water hier behoorlijk hard is, oftewel veel kalk bevat."

Kalkaanslag verleden tijd

Maar daar heeft het echtpaar wat op gevonden. Ze lieten begin 2015 een waterontharder van de firma Aquacombi in hun woning plaatsen. "Nu we de waterontharder hebben geïnstalleerd, hoeven we de badkamer straks niet meer steeds zo grondig schoon te maken", weet Toine. "Gewoon even met een doekje afpoetsen is meer dan voldoende, want kalkaanslag zien we nu niet meer. En dat is heel fijn!"

Hoe hij dat zo zeker weet? Het zijn juist vaak de kleine dingen die het hem doen. "Onze waterkoker, bijvoorbeeld. Daarin zaten altijd van die witte schilfertjes. Na schoonmaak waren die dan wel verdwenen, maar ze kwamen ook altijd terug. Sinds we de waterontharder hebben, is schoonmaken niet meer nodig geweest: de schilfers zijn blijvend verdwenen."

Toine (55) en Liesbeth (52) zijn zo tevreden over het apparaat, dat ze niet schromen om hun ervaringen met anderen te delen. Het Roosendaalse echtpaar heeft al een flink aantal familieleden, vrienden en buurtgenoten enthousiast gemaakt over het apparaat. "Ik weet in ieder geval dat één gezin uit onze straat ook daadwerkelijk tot aanschaf over is gegaan en verschillende andere mensen overwegen de aanschaf."

Compact en stroomloos

"Wij zijn er heel content mee. De aanschafwaarde is fors, maar kwaliteit heeft z'n prijs. Er zijn ook apparaten van duizend of vijftienhonderd euro op de markt, maar die zijn bijvoorbeeld niet zo compact of ze werken wel op stroom. Nou, de AquaCell kost om en nabij tweeduizend euro, maar dan heb je bijvoorbeeld een apparaat dat zonder stroom werkt en bovendien in een gemiddelde meterkast past. Bij ons staat de waterontharder daar ook, mooi op de plek waar het water de woning binnenkomt. De monteur die de installatie verzorgde, dacht ook prima met ons mee. Die heeft super-goed werk geleverd!"

Betere smaak, minder huidirritatie

De compactheid van de AquaCell heeft nog een voordeel, weet Toine: "Het systeem is makkelijk mee te nemen bij een eventuele verhuizing. Bij de aanschaf heb ik op internet ook wat onderzoekswerk gedaan en de oordelen van andere klanten waren louter positief. Ik kan daar niets anders aan toevoegen." Hij weet nog wel een positief punt op te noemen: "De smaak van ons kraanwater is sterk verbeterd." En, na nog even nadenken: "Oh ja, onze zoon woonde tot voor kort thuis. Hij is 26 en zit nu in militaire dienst, maar ook hij merkte verschil na de komst van de AquaCell. Hij had namelijk altijd na het douchen rode vlekken in zijn gezicht. Dat was na het plaatsen van de waterontharder sterk verminderd. Daar was hij heel blij mee."

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi