1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen spatje kalk in het droomhuis van Geert en Nel Antonis uit Bladel

“Geen spatje kalk in het droomhuis van Geert en Nel Antonis uit Bladel”

Van alle high-tech installaties in het schitterende, nieuwe huis van het echtpaar Antonis heeft er één geen stekker. Het is de AquaCell waterontharder; die staat er garant voor dat in dit huis geen enkel warmwaterapparaat zal bezwijken onder kalkaanslag. En in de badkamer geen spatje kalk valt te ontdekken, natuurlijk.

Geert en Nel Antonis

Geert en Nel Antonis Bladel (Noord-Brabant)

Ze waren eigenlijk best heel tevreden met hun jarentwintighuis, midden in het Brabantse Bladel. Toch besloten Geert en Nel Antonis om het te verkopen aan hun dochter en zelf een nieuw huis te laten bouwen. Dat kon ‘in de achtertuin’ want het perceel is groot. “Maar het moest wel weer jarentwintigstijl worden”, zegt Geert, “alleen nu voorzien van alle comfort van deze tijd. Met duurzame aardwarmte in plaats van gas, zonnepanelen voor de energie en alle luxe keukenapparatuur. Daar hoort natuurlijk ook een waterontharder bij, dat stond al heel snel vast.”

Bescherming tegen kalk

Hij zou heel binnenkort met pensioen gaan en in dit nieuwe huis, hun ‘kindje’, wilden ze oud worden. Zo ontwierp de architect het ook; weliswaar drie verdiepingen – zoals de stijl het verlangt – maar leven doet het echtpaar gelijkvloers. De eerste verdieping kan met drie slaapkamers en een badkamer gasten herbergen, de zolder is een droom-speelpaleis voor kleinkinderen. Op de begane grond hebben de bewoners een slaapkamer en badkamer voor zichzelf. En de keuken natuurlijk.

“Daar zit allemaal kalkgevoelige apparatuur in. Hier in Bladel is het leidingwater heel erg hard. Dus daar moet je iets aan doen om je apparaten te beschermen tegen kalk. Toen we ons voor de nieuwbouw gingen oriënteren zijn we ook op een beurs geweest waar we de waterontharder ontdekten. Dat sprak ons enorm aan.

Ik ben me er later via internet verder in gaan verdiepen en ik kwam tot de conclusie dat het een AquaCell moest worden. Met een prijskaartje van 2000 euro niet echt de goedkoopste, maar verreweg de interessantste. Het systeem heeft geen elektriciteit nodig en het is dubbel uitgevoerd. Dus het werkt non-stop, ook als het zichzelf staat te reinigen. We waren er echt van onder de indruk.”

De keukenapparatuur voor de gek houden

Wat ze gelijk opviel: het kraanwater smaakt veel beter. Echt lekker zelfs. En voor het wassen en douchen hebben ze minder zeep nodig. Maar daar was het allemaal niet om te doen geweest natuurlijk. “We hebben geen kalkaanslag in de badkamer – dat was in ons oude huis wel anders – en dat is toch een hele luxe. Maar ook een geruststellend idee voor alle warmwaterapparatuur.”

De meeste apparaten moeten volgens fabrieksvoorschrift eens in de zoveel tijd worden ontkalkt. Maar daar doet het echtpaar Antonis niet aan. “We lopen de procedure wel door, maar zonder ontkalkingstabletten. We houden ze gewoon voor de gek met alleen water!”

Want de AquaCell doet alle onthardingswerk al. De motor van Geert en de auto zijn allebei zwart. “De mooiste kleur die er is, maar ontzettend besmettelijk: je ziet er alles op.” Berucht zijn de witte vlekjes en kringen kalk die na het opdrogen van een gewassen donkere auto op de lak achterblijven. “Ik zeem mijn auto wel lichtjes na, maar eigenlijk is het niet nodig; van kalkvlekjes is helemaal niks te zien!”

Enthousiast over de service

Zó enthousiast zijn Geert en Nel over het product AquaCell, dat ze de open dag van het bedrijf bezochten. “Ook daar waren we heel enthousiast over. Hetzelfde prettige contact en de aandacht die we ook ervaren hebben bij de aanschaf van de ontharder én in de periode daarna. Het is heel belangrijk voor ze dat de klant altijd 100% tevreden is. Dat is een instelling waar veel andere bedrijven een voorbeeld aan zouden kunnen nemen.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi