1. Home
  2. Ervaringen
  3. Het scheelt tijd en geld. En we hebben geen kalk meer

“Het scheelt tijd en geld. En we hebben geen kalk meer”

“Het water hier in de buurt is heel hard; we hadden veel last van kalk. Bijzonder vervelend.” Maar sinds Wil (62) en Ko (69) Zwijnenburg begin 2015 een waterontharder van de firma Aquacombi lieten installeren in hun woning in vestingstad Ravenstein, is het leed geleden. “We liepen al zo lang over een oplossing na te denken. Hadden we het maar eerder gedaan.”

Wil Zwijnenburg

Wil Zwijnenburg Ravenstein (Noord-Brabant)

Toen Wil en Ko een stoomcabine aanschaften voor in hun badkamer, was de maat vol. Die vervelende kalk zorgde meteen voor verstopping. En ook daarvoor had Wil zich al groen en geel geërgerd aan die irritante witte kalkaanslag. “Toen viel mijn oog op een advertentie van de AquaCell in de krant”, vertelt Wil. Blijkbaar moest het zo zijn. Al had Wil nog wel enige schroom: “Wij wonen in Noord-Brabant en leverancier Aquacombi komt helemaal uit Friesland. Toch ben ik op de website van het bedrijf gaan kijken. De teksten en de video's waren informatief en het kwam allemaal betrouwbaar over.”

Het echtpaar Zwijnenburg nam contact op het het in Joure gevestigde bedrijf. Een demonstratie-aan-huis bleek ondanks de afstand geen enkel probleem. “Het was allemaal zeer vlot geregeld en de demonstratie was een helder, duidelijk en geloofwaardig verhaal. Het hele systeem sprak me aan en het werd logisch verteld.”

Investering terugverdienen

“Ik ken ook wel andere systemen die ontkalking van het water beloven, zoals zo'n goedkope magneet, maar daar vertrouw ik niet zo op. Ik investeer dan liever in een duurder systeem dat ik wel vertrouw.” Want de AquaCell is niet goedkoop. “Nee, het is geen pakje suiker dat je neerzet. Maar ik weet zeker dat je op termijn de aanschafwaarde van ruim 2000 euro terugverdient. Bijvoorbeeld doordat je minder zeep en aanverwante producten hoeft te gebruiken, maar zeker ook door het behoud van je apparaten!”

Kalkprobleem bij de bron aanpakken

“De aquajets in de stoomcabine kun je niet even in de schoonmaakazijn leggen: die zitten vast. En dan moet je een andere manier verzinnen om die kleine gaatjes open te houden.” Wat is er dan een betere manier, dan om het letterlijk bij de bron aan te pakken? Door de AquaCell-waterontharder aan te sluiten op de plek waar het leidingwater het huis binnenkomt, ontstaat een kalkloos thuisnetwerk. “Voor mijn gevoel is de oplossing 100%”, vertelt Wil. “Al vind ik de smaak van het water minder lekker. Maar ik ben de enige met die klacht, van anderen heb ik geen klachten gehoord. En mijn man en zoon drinken het ontkalkte kraanwater juist graag.”

Verder kan Wil louter positieve woorden over de AquaCell uitspreken. “Ik merk het absoluut. Vroeger moest ik de douchecabine bijvoorbeeld na iedere douchebeurt eigenlijk wel schoonmaken. Nu doe ik het maar één keer per week, of eens in de veertien dagen. Dat scheelt nogal wat tijd! En ook het koffiezetapparaat en de waterkoker hoef ik niet meer te ontkalken.”

Zachter voor de huid

“Onder de douche”, gaat de Brabantse nog even verder met lovende woorden over het aangeschafte apparaat, “voel ik het ook. Het water is veel zachter en de huid voelt prettiger aan. Net of er een laagje overheen komt. Daarbij hoeven we ook veel minder zeep en shampoo te gebruiken. Net als in de vaatwasser en de wasmachine: daarin gaat veel minder zeeppoeder.”

“Nee, we waren eigenlijk al lang op zoek naar een adequaat middel tegen het kalkprobleem, maar dat is nu letterlijk en figuurlijk opgelost.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi