1. Home
  2. Ervaringen
  3. Hoe lekker water de badkamer kalkvrij houdt

“Hoe lekker water de badkamer kalkvrij houdt”

Ze hadden maar één simpele wens: lekker water uit de kraan. Die wens ging in vervulling toen Robin en Hester van Duijn uit Dordrecht zich een AquaCell waterontharder aanschaften. “Geen gesjouw meer met pakken water, maar heerlijk zacht water rechtstreeks uit de kraan!” En het aardige was: ze kregen er al die andere voordelen ongevraagd bij. Zoals een kalkvrije badkamer.

Robin en Hester van Duijn

Robin en Hester van Duijn Dordrecht (Zuid-Holland)

Ze kwam uit Hoogvliet en haar man uit Nunspeet. Zes jaar geleden gingen ze in Dordrecht wonen, het jonge echtpaar Van Duijn. “In Hoogvliet had het kraanwater een hardheid van 7 dH. Ik vond het níet te drinken”, vertelt Hester van Duijn. “Maar in Dordrecht is het kraanwater zelfs 10 dH, dus dat beloofde wat! Omdat we best veel drinkwater gebruiken – we zijn bijvoorbeeld theeliefhebbers – kochten we ons suf aan pakken bronwater.”

Waterontharder? Misschien zo gek nog niet

Er werd gebeld: een meneer aan de deur. Of we wisten van dat harde water hier en of we geïnteresseerd waren in de mogelijkheid van een waterontharder? Hester van Duijn besprak het met haar man Robin. “Misschien niet zo’n gek idee”, dacht die. “Laten we eens een demonstratie aan huis aanvragen.”

‘The proof of the pudding is in the eating’ luidt een Engels gezegde: je weet pas hoe lekker iets is als je ervan eet. Of, zoals in dit geval: drinkt. De Van Duijns waren direct gewonnen toen ze van hun eigen ontkalkte kraanwater dronken. Zó lekker! Maar de AquaCell-meneer had nog meer in petto: geen kalkaanslag meer in de badkamer, in warmwaterapparaten zoals waterkoker, cv-installatie, wasmachine en vaatwasser. Ook niet meer op kranen en in wasbakken. Bovendien zouden er veel minder zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen nodig zijn.

Investering terugverdienen

“Daar hadden we nog niet eens aan gedacht”, bekent Hester, “maar het maakt het natuurlijk nóg aantrekkelijker. De AquaCell is met zijn 2000 euro pittig geprijsd, maar je verdient dus geld terug doordat je apparatuur langer meegaat en je minder schoonmaakmiddelen nodig hebt. En nóg een heel onverwacht genoegen: ik heb gemerkt dat het zachte water mijn huid goed doet. Ik heb geen huidprobleem, maar hij voelt nu wel zachter en soepeler aan.”

Ja, nu kan die glazen inloopdouche ook!

Toen ze hun huis in Dordrecht betrokken was de badkamer aan te zien dat het kraanwater er ongewoon hard is. “Hij was eigenlijk gewoon dichtgeslibd!” Een inloopdouche leek ze het einde, maar ja… glazen wanden en zo. “Ja, die douche is er toch gekomen”, lacht Hester. “En hoewel het eigenlijk niet hoeft maak ik de wanden na het douchen wel droog. Niet vanwege kalkaanslag, maar om de zeepresten.”

Een knallend afscheid van kalkaanslag

Dat kalk echt geen kans meer krijgt ontdekte Hester op een totaal onverwachte manier. “Ik stond bij de waterkoker te wachten tot die klaar was toen ik binnenin ineens een soort knallen hoorde! Bleek dat door het nieuwe, zachte water de oude, aangekoekte kalk van de wand afspatte.”

Ze zijn gevoelsmensen, verklaart Hester. “We hadden direct een prettig gevoel bij de eerste contacten en wat we op de website aantroffen. Goede informatie, vrijblijvend, niet opdringerig. En ons vertrouwen is nooit beschaamd. We zijn na vijf jaar nog steeds hartstikke enthousiast over de AquaCell. En dat enthousiasme delen we graag met iedereen die geïnteresseerd is. Mensen mogen ons altijd bellen!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi