1. Home
  2. Ervaringen
  3. In Zwolle is een waterontharder geen luxe

“In Zwolle is een waterontharder geen luxe”

Zijn vrouw Bianca had er over gelezen. Peter van Keulen zelf had er ook al wel eens aan gedacht. Hij wist dat die dingen bestonden. Een waterontharder; dat kun je in Zwolle met zijn kalkrijke water nauwelijks een luxe noemen. "Een vriend van mijn broertje had er een en die jongen was hartstikke enthousiast. Dus maar eens even verder gekeken op internet. Iets over magneten; dat zag er nogal ongeloofwaardig uit. Maar het verhaal van AquaCell stond me wel aan. Nononsense, zo ben ik zelf ook. En toen ik die mensen later over de vloer had, werd dat nog eens bevestigd."

Peter van Keulen

Peter van Keulen Zwolle (Overijssel)

Last van kringen en kalkvlekken

Het water in Zwolle is inderdaad behoorlijk hard: 12 op de schaal Deutsche Härte. Dat is de op een na hoogste categorie: 'zeer hard water'. De bekende kringen en kalkvlekken stoorden Peter en Bianca mateloos. "Vooral het droog maken van de hele badkamer nadat er gedoucht was," zucht Peter. "Maar ook voor de keuken vond ik het wel een prettig idee. We zaten net in een verbouwing; nieuwe keuken, met ook allemaal nieuwe apparatuur. Dat houd je graag heel."

Juist vanwege die verbouwing hikten de Van Keulens wel even tegen de extra kosten van een AquaCell aan. "Maar je moet dat over langere tijd zien," besloot Peter. "Tenslotte gaat-ie minstens tien jaar mee en heb je vijf jaar volle garantie." Achteraf noemt hij het een investering die het 100% waard is.

Water voelt als een weldaad

Bianca en hun twee jonge kinderen zijn ook helemaal tevreden. Ze hebben allemaal een nogal droge huid en het 'nieuwe' water voelt als een weldaad. "Direct nadat-ie 's middags was geïnstalleerd voelde je het al." Die installatie was zo gepiept. "We wonen in een middenwoning in Gerenlanden, de tweede nieuwbouwwijk van de jaren tachtig in Zwolle-Zuid. Dat zijn ruime woningen en ook de meterkast is flink. Daar paste de AquaCell met gemak in."

Stiekem vind Peter het een beetje jammer dat zo'n luxe apparaat zo weggestopt staat. "Een lcd-televisie is prominent aanwezig, een waterontharder niet. Misschien weerhoudt dat mensen nog. Je zou hem eigenlijk een maand op proef moeten kunnen krijgen. Ik wed dat niemand hem nog weg laat halen."

Je hoeft alleen maar naar je badkamer te kijken, volgens Peter. "Dan heb je die argumenten over kostenbesparingen zelfs niet eens meer nodig!"

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi