1. Home
  2. Ervaringen
  3. Installatietechnicus: kalkaanslag in badkamer en jacuzzi verleden tijd

“Installatietechnicus: kalkaanslag in badkamer en jacuzzi verleden tijd”

‘Onze dure badkamer is de AquaCell waterontharder qua prijs écht waard.’

Stefan Wesselius

Stefan Wesselius Leeuwarden (Friesland)

Stefan Wesselius is een vakman. Hij zit in de installatietechniek en daarom heeft een waterontharder geen geheimen voor hem. Als toepassing in het bedrijfsleven heeft hij zich er al in verdiept. En sinds een paar maanden heeft hij er zelf een. Een AquaCell, de uitvoering voor de ‘gewone’ consument.

In zijn werk komt hij het vrijwel dagelijks tegen: de schade die kalkaanslag in warmwaterapparatuur aanricht. Bedrijven als restaurants en instellingen met grote keukens, zoals verzorgingstehuizen, kunnen er behoorlijk last van hebben. En de reparatie of vervanging van een kapotte heetwatervoorziening loopt al snel in de papieren.

Jacuzzi

Wat voor het bedrijfsleven in het groot geldt, dat geldt voor de consument op kleinere schaal. Ook de familie Wesselius ontkwam er niet aan. In Leeuwarden is het water behoorlijk hard en dat was te zien. “Kalkaanslag op de kranen natuurlijk en een waterkoker die al drie jaar lang heel snel weer van binnen aankoekt.”

Toen ze de badkamer flink hadden verbouwd en een luxe Jacuzzi hadden geïnstalleerd, was het tijd om iets aan die kalk te gaan doen. “Een Jacuzzi heeft een prachtige techniek, maar met heel veel erg kleine leidinkjes. Die kunnen natuurlijk door kalkaanslag snel dichtslibben. Dat wil je niet, want daar is een jacuzzi te kostbaar voor.”

Waterontharder

Dat er een waterontharder moest komen stond voor Stefan vast, maar welke techniek en welk merk? “Het mooie van internet is dat je daar ook de referenties vindt: de technische data en prestaties. Dan begrijp je al snel dat een magneet het niet is. Die kan niet functioneren als waar-ie voor verkocht wordt.”

Het moest een systeem met harscellen worden. Die vangen de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water. Periodiek spoelt het systeem zichzelf met keukenzout en dan is het weer als nieuw. Het zout wordt mét de kalk afgevoerd naar het riool.

Nu nog uitvinden welk merk het meest te bieden had. Stefan Wesselius kwam bij AquaCell uit omdat het apparaat compact is en geen elektriciteit nodig heeft. “Stroom kost geld, bovendien: stroom en water hou je, als het even kan, bij elkaar weg.”

Natuurlijk installeerde Stefan het apparaat zelf. “Geen probleem.” En is de familie Wesselius tevreden? “Absoluut! Het grappige was, je voelde het verschil direct de eerste dag al op je huid. Het water is écht zachter, voelt heerlijk aan. Je hebt ook minder shampoo nodig. Maar daarna zag je het ook aan het sanitair en de jacuzzi; er kwam geen kalk meer bij, er verdween zelfs aanslag! De waterkoker is, zonder dat we er iets aan hebben gedaan, helemaal schoon geworden. Ziet er uit als nieuw. Dat soort effecten had de firma trouwens ook beloofd.”

Het gezin gebruikt tegenwoordig veel minder zeep en schoonmaakmiddelen. De wasbakken van roestvrijstaal strálen weer. “Het is best een investering, maar onze badkamer en jacuzzi waren het waard. En ook je andere apparatuur, zoals de cv-ketel en de wasmachine. Die zullen langer meegaan. Dat ga je alleen pas later merken. Ja, ik zal mensen die me ernaar vragen zeker adviseren om óók een waterontharder te nemen, zeker als je een luxe badkamer of Jacuzzi hebt.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi