1. Home
  2. Ervaringen
  3. Je moet kalkloos water eigenlijk gewoon een keer ervaren, dan ben je zo om

“Je moet kalkloos water eigenlijk gewoon een keer ervaren, dan ben je zo om”

Bij Harry (65) en Wil (63) Bulthuis uit Zuidwolde werd vlak voor de kerstdagen van 2015 een AquaCell-waterontharder geïnstalleerd. Sindsdien ervaren ze zoveel voordelen van dat besluit, dat ze graag andere mensen warm maken voor kalkloos water. “We gaan het ze niet opdringen, maar adviseren wel: vraag gewoon een demonstratie aan. Wij waren daarna om en ik denk dat heel veel mensen dat zullen zijn.”

Harry en Wil Bulthuis

Harry en Wil Bulthuis Zuidwolde (Drenthe)

Oud-leraar in het speciaal onderwijs Harry neemt een slok thee. Het water heeft hij zojuist in de Quooker gekookt. “Dit is al de tweede Quooker die we hebben. De eerste beviel niet. De installateur vertelde dat het misschien aan de waterhardheid hier in huis lag. Ik vertelde hem dat dat hier rond de 8 dH is (Duitse hardheid, de eenheid waarin het kalkgehalte in leidingwater vaak wordt uitgedrukt, red). Dat zou op zich geen probleem moeten zijn, volgens de specificaties van Quooker zelf.”

“De nieuwe Quooker functioneert zoals we het verwachten. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de AquaCell, want we merken het ook bij andere apparaten in de keuken. We hebben bijvoorbeeld een mooi, luxe koffiezetapparaat. Dat hoeven we niet meer te ontkalken.”

Slaapapneu

Harry lijdt aan de slaapziekte apneu. “Om beter te kunnen slapen, gebruik ik net als veel apneupatiënten een Cpap. Dit is een soort luchtpomp met een masker. Niet ideaal, maar voor deze zeer vervelende, veel voorkomende en toch onbekende ziekte is het een oplossing. Medepatiënten zullen beamen dat die maskers regelmatig schoongemaakt moeten worden: er gaat kalk inzitten en daaraan gaat viezigheid kleven. Ik merk dat de Cpap veel gemakkelijker schoon te maken en te houden is, sinds we de waterontharder hebben aangesloten.”

Harry vertelt dat hij en Wil al geruime tijd op zoek waren naar een mogelijkheid om het kalkgehalte in hun huis naar beneden te brengen. “En dan is 8 dH niet eens heel extreem, maar we hebben een mooie badkamer met mooi sanitair en allerlei apparaten, die we geregeld kalkvrij moesten maken. We filterden het water wel met zo'n Brita-kan, maar dat was toch verre van ideaal. Lang niet al het kalk verdween.”

Compact apparaat

Van het bestaan van een waterontharder was Harry ook al langer op de hoogte. “Vrienden van ons wonen op een boerderij. Die hebben een hele grote ontharder in de kelder staan. Het resultaat is perfect, maar ik zag zo'n groot geval toch niet bij ons in huis staan.” Toen viel het oog van Wil op een advertentie van AquaCell in de krant. “Dit bleek een compacte waterontharder te zijn, die bovendien ook nog eens zonder elektriciteit werkt.” Er hing wel een prijskaartje aan: ruim 2000 euro.

Harry besloot om contact op te nemen met de firma Aquacombi uit Joure. Dit Friese familiebedrijf brengt de AquaCell in Nederland op de markt. “Er kwam een vertegenwoordiger bij ons langs om ons tekst en uitleg te geven, inclusief een demonstratie. Ik kan dat iedereen aanraden, want pas dan ervaar je wat ontkalkt water echt betekent. Wij waren in ieder geval om.”

Eenvoudig systeem

“De eenvoud van het systeem verbaast me en het resultaat helemaal. Dat vertel ik graag rond. Aan onze buurman bijvoorbeeld, die last heeft van eczeem. Ik nodig niet iedereen uit om bij ons te komen douchen, maar voor hem wil ik graag een uitzondering maken. Omdat ik zeker weet dat hij daarna in ieder geval gaat nadenken over de aanschaf van een waterontharder.”

Harry en Wil bemerken veel voordelen van water zonder kalk (de AquaCell reduceert het kalkniveau in het leidingwater in huis namelijk tot 0 dH): “We gebruiken minder zeepproducten, zowel onder de douche als bijvoorbeeld in de wasmachine en in de vaatwasser. Tóch wordt alles even schoon. En als we eens samen met de hand afwassen – dat doen we nog wel eens, omdat we dat gezellig vinden – dan merken we dat pannen bijvoorbeeld veel gemakkelijker schoon worden en bekers en glazen voelen gladder aan en ogen schoner. En ook als we na een bezoek van de kleinkinderen onze keramische parketvloer schoonmaken met ons stoomapparaat, dan ervaren we dat de vloer écht schoon is, zonder irritant kalklaagje. Wij zijn zeer tevreden over deze aanschaf.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi