1. Home
  2. Ervaringen
  3. Kalk in water is door de AquaCell verleden tijd bij familie de Boer

“Kalk in water is door de AquaCell verleden tijd bij familie de Boer”

Zwart is de meest besmettelijke kleur van auto's. Watze de Boer (53) uit St. Nicolaasga weet er alles van. Als hij zijn auto had gewassen, bleven er altijd 'belletjes' op zitten', vertelt hij. Kalk in het water was de boosdoener. Maar sinds een aantal maanden ergert hij zich niet meer. “Sinds we een AquaCell lieten installeren, maak ik met plezier mijn auto schoon. En die ziet er dan ook stralend uit”, aldus de Fries.

De Boer

De Boer Sint Nicolaasga (Friesland)

Kalk in water

De AquaCell zorgt er namelijk voor dat het percentage kalk in het water van de familie De Boer is gereduceerd tot exact nul. Het ingenieuze ontkalkapparaat, dat het water via twee individueel van elkaar werkende harskernen zuivert, werkt volledig stroomloos, maar zorgt tegelijkertijd voor een heldere waterstroom in Huize De Boer. Met als resultaat een aanzienlijk beter wasresultaat bij de Boer-bolide, maar dat is niet alles.

Ik heb geen belletjes kalk meer
op mijn auto na het wassen

Sterker nog: voor de familie De Boer – naast Watze bestaande uit zijn vrouw Lies (49) en de thuiswonende studerende kinderen Hilde (21) en Menno (18) – is het slechts een bijzaak. Watze verklaart nader: “Bij het chemisch schoonmaken van de douche met een ander antikalkmiddel dan ze normaal gesproken gebruikte, bleek mijn vrouw daar allergisch voor te zijn. Dat bracht ons aan het denken: hier moest toch een andere oplossing voor te vinden zijn? We kwamen erover te spreken met H. de Wolff Installatietechniek uit het dorp, onze loodgieter. Hij wees ons op het bestaan van de AquaCell".

Voor de familie De Boer bleek dat een openbaring: “De Wolff vertelde dat hij er hele goede ervaringen mee had; het apparaat zorgde ervoor dat het kalk uit het leidingwater werd gezuiverd, kalk in water zou dan verleden tijd zijn .Dat zou dus betekenen dat we geen antikalkmiddel meer hoefden te gebruiken in de douche. Een oplossing voor het schoonhouden van de badkamer.

Een passende oplossing voor kalk in water

Nadat de familie De Boer zich in het ontkalkingsapparaat hadden verdiept (onder meer via de website van AquaCell), besloten ze dat dit wel eens de oplossing voor het allergie-probleem kon zijn. Halverwege 2012 werd dan ook een AquaCell zeer vakkundig geïnstalleerd door H. de Wolff installatietechniek, in het huis van de familie De Boer. “Alles werd keurig weggewerkt in de meterkast; het apparaat staat daar mooi schoon en droog. Ideaal. En aan kalk in het water is nu dus zonder enig ongemak een halt toegeroepen".

Gaandeweg de tijd ontdekten de Friezen steeds meer voordelen. Net als veel andere eigenaars van een AquaCell constateerden ze tevreden dat er huishoudgeld overbleef. “We hoeven veel minder zeep en shampoo te gebruiken dan we gewend waren. Daar moest ik de kinderen nog wel even op wijzen, want eerst ontstond er telkens een groot schuimbad”, lacht Watze de Boer als hij zich de eerste weken van de AquaCell in hun huishouden herinnert. “En in de vaatwasser gebruiken we minder zout.”

Vaatwasblokje vergeten; toch schone vaat

“Sterker nog”, gaat De Boer verder, “ik wil het vaatwasblokje nog wel eens 'vergeten'. Maar ook dan komt de vaat schoon uit de machine.” De Boer somt verder nog wat andere positieve zaken op, die andere AquaCell-adepten ook aanhalen: “De waterkoker blijft schoon, er komt geen kalkaanslag in. Dat geldt evenzeer voor het koffiezetapparaat. Oh ja, en mijn vrouw merkt het aan de smaak van de thee, een heerlijke zachte afdronk. Ik ben zelf geen theedrinker, dus dat kan ik niet beamen.”

De Boer beaamt de voordelen die een AquaCell heeft in gebieden met hard water wel degelijk. Dus treedt hij graag als ambassadeur op. “Op mijn advies zijn er al twee meer verkocht. Het is al met al een hele investering, maar je krijgt er een hoop comfort voor terug.” Naast melkspecialist mag hij zich dan ook een specialist van het zuivere water noemen. “Een klein nadeel zou het kunnen zijn voor mijn tuinplanten”, denkt hij nog even na. “Die hebben kalk nodig. Maar daar is ook een oplossing voor te verzinnen, door een tapkraantje te plaatsen vóór het water de AquaCell in gaat. Dan kan ik de slang daarop aansluiten. En anders wordt het kalk strooien.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi