1. Home
  2. Ervaringen
  3. Kalk verwijderen niet meer nodig dankzij waterontharder

“Kalk verwijderen niet meer nodig dankzij waterontharder”

“Al onze gasten zijn super-enthousiast! Dit hadden we veel eerder moeten doen.”

Spit

Spit Enschede (Overijssel)

Gerda (63) en Bertus (66) Spit uit Enschede krijgen nogal eens gasten over de vloer. Niet alleen hun kinderen een kleinkinderen, maar ook 'wildvreemden'. Ze zijn namelijk lid van de vereniging Vrienden op de Fiets, een netwerk dat fietsfanaten in heel Nederland een gastadres aanbiedt. “Een soort bed & breakfast, maar dan eenvoudiger en goedkoper”, lacht Gerda Spit.

Enschede en omgeving zijn voor veel fietsende Nederlanders een geliefd gebied. Het prachtige Twentse landschap vol bossen leent zich uitstekend voor uitgebreide tweewielertochten. Het huis van het echtpaar Spit is dan ook een gevierd toevluchtsoord. “En als ze de grote tuin met vijver zien, zijn de gasten vaak verkocht. Regelmatig vragen ze of ze nog een nachtje kunnen blijven.”

Het is wel duidelijk waarom de leden van de vereniging graag bij het gezin Spit bivakkeren. Want naast een goed bed (“We hebben een groot huis en sinds de kinderen uit huis zijn een kamer over”) en een ongetwijfeld heerlijk ontbijt, krijgen ze ook de gezelligheid van Gerda Spit en haar man bij. De Enschedese ontpopt zich als een smakelijke vertelster. Zoals over de aanschaf van de bonus die de gasten ook zeer waarderen. “Als je wat op leeftijd raakt, weet je niet meer wat je elkaar op je verjaardag moet geven. Dus spraken mijn man en ik af dat hij het apparaat op zijn verjaardag kreeg.”

Waterontharder

'Het apparaat', dat is de AquaCell waterontharder. Het echtpaar heeft de waterontharder nu ruim twee jaar en is dik tevreden. En zij dus niet alleen. “Als de gasten hier over de vloer komen, moet ik ze er wel over informeren. Want onder de douche hoeven ze bijvoorbeeld niet zoveel zeep te gebruiken. Als ik ze dan later nadat ze douchten tref, zijn ze stuk voor stuk enthousiast over het gevoel dat het water ze geeft. Het voelt zacht, anders dan thuis. Ook de huid voelt anders, zachter. Dat ervaren we zelf ook telkens weer. Nee, dit hadden we veel eerder moeten doen, we zijn super-enthousiast!”

Kalk verwijderen

Voor zijn cadeau moest Bertus Spit overigens wel wat doen. “Wij zijn klussers”, vertelt vrouw Gerda. “Mijn man heeft mij veel kluservaring bijgebracht. We hebben in verschillende huizen gewoond en altijd veel zelf gedaan. In ons huidige huis hebben we ook alles zelf gedaan.” Door hun doe-het-zelf-activiteiten kwamen ze ook achter het bestaan van waterontharders. “We kijken ook graag klusprogramma's en in één daarvan was sprake van kalk verwijderen uit het water door installatie van een waterontharder. Dat was voor ons een openbaring, want het zou dé oplossing kunnen zijn voor ons kalkprobleem in huis en vooral in de badkamer en de keuken. Kalk verwijderen is vervelend en tijdrovend. Meteen zijn we gaan speuren op internet voor zo'n waterontharder”

“We lieten AquaCell langskomen en zij lieten ons het principe zien. We zijn kritisch, maar dit leek allemaal perfect te zijn.” Om de kosten wat te drukken (“het is toch een hele investering”) én omdat ze zelf graag klussen, besloot het echtpaar Spit zelf de installatie te doen. “We kregen perfect advies. Zo vertelden de mensen van AquaCell dat het apparaat best bij ons in de meterkast zou passen. Dat hadden we niet verwacht, maar het bleek zeker te kunnen. Zo is het apparaat mooi weggewerkt.” Inmiddels is het echtpaar zo enthousiast, dat ze ook aan het 'verkopen' zijn gegaan. “Dankzij onze enthousiaste verhalen zijn zeker twee families overstag gegaan. Later kwam ik één ervan nog tegen op de markt. Die mevrouw sprong mij bijna in de armen, zo blij was ze ermee. Want het bleek zeer goed te zijn voor hun eczeem.”

Tot slot nog even over de kostenpost: “Ik heb het nagerekend”, vertelt Gerda Spit. “Normaal gesproken verbruikten wij – ook omdat we veel gasten kregen – dagelijks minstens één afwastablet, zo'n alles-in-één-middel. Nu gebruiken we alleen poeder. Dat scheelt nogal. Met de blokjes waren we zo 40 tot 50 euro per jaar kwijt. Nu doen we met een zak poeder van € 4,99 precies een jaar!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi