1. Home
  2. Ervaringen
  3. Kalkaanslag krijgt met onthard water geen kans meer

“Kalkaanslag krijgt met onthard water geen kans meer”

“Zoals je wel vaker hoort: We hadden het toch veel eerder moeten doen.” Maar ja, die toch wel forse aanschafkosten hield ze lang tegen. Toch zijn Henk (64) en Bergitta (58) Vrijkotte uit Oldenzaal nu maar wat blij dat ze uiteindelijk toch besloten een AquaCell aan te schaffen.

Henk en Bergitta Vrijkotte

Henk en Bergitta Vrijkotte Oldenzaal (Overijssel)

De Oldenzaalse liep al er langer aan te denken. “Een vriendin van mij heeft al een hele tijd een AquaCell. Zij is er erg over te spreken. En zelf vond ik het kraanwater bij haar altijd bijzonder lekker. Zo lekker, dat ik regelmatig flesjes meenam om die dan bij haar te vullen. Ik dwing mezelf namelijk twee liter water per dag te drinken. Water is gezond.”

Zo’n 8 dH waterhardheid in Oldenzaal

De vitale vijftiger en haar man besloten begin 2015 dan ook eindelijk de knoop door te hakken en een AquaCell te laten plaatsen. Na een klein jaar ervaren ze veel voordelen: “Tijdens de uitleg die we hier thuis hebben gehad, mat de vertegenwoordiger van Aquacombi (het Friese familiebedrijf dat de uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige AquaCell importeert en distribueert in Nederland, red) ook het kalkgehalte in ons leidingwater. Tijdens de test kwam dit uit op zo’n 8 graden Duitse hardheid.” Dat is de eenheid waarmee het kalkaandeel in water kan worden uitgedrukt. 8 dH is tamelijk hard water; gelet op de hoeveelheid kalkslag het veroorzaakt.

Dat er veel kalk in het water zit, merkten de Vrijkottes bijvoorbeeld na het douchen. “Vooral Henk had veel last van jeuk als hij onder de douche vandaan kwam. We hebben in de loop der jaren verschillende soorten zeep geprobeerd, maar er bleek niets te helpen.” En wat blijkt nu? Na de installatie van de AquaCell is de huidirritatie van Henk verdwenen. “Na het douchen heeft hij geen jeuk meer. En wat ook mooi meegenomen is: we gebruiken flink minder zeep.”

Besparing

Met die laatste opmerking zijn we aangekomen bij een heikel punt. Bergitta en Henk zagen eerst ook op tegen deze financiële hobbel. “Het kost toch ruim 2000 Euro. Maar nu zeg ik: hadden we het maar veel eerder gedaan. Het heeft veel voordelen, maar toch vooral ook financieel voordeel. Zo gebruiken we veel minder minder zeep. Niet alleen bij het douchen maar ook in de wasmachine gebruiken we veel minder wasmiddel. En in de vaatwasser doen we per keer een klein theelepeltje simpel vaatwaspoeder. Wat we ook belangrijk vinden is dat de AquaCell geen elektriciteit gebruikt bij het ontkalken.”

Gemak en fluwelen smaak

Kalkaanslag krijgt met onthard water geen kans meer. Bergitta: “Het huis schoonhouden gaat daardoor een stuk gemakkelijker en prettiger. Zelfs op het toilet merken we het: het spoelt makkelijker door en de pot blijft ook schoner”, gaat Bergitta nog even verder met haar opsomming van pluspunten. “Ik weet niet precies hoe je de smaak van fluweel moet omschrijven, maar toch zeg ik dat het ontkalkte water smaakt als fluweel; heerlijk zacht. Dat fluweelachtige merken we overigens ook aan onze huid: die is niet meer droog en niet meer schilferig. Het voelt allemaal heel prettig.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi