1. Home
  2. Ervaringen
  3. Kranen en douche zaten onder de kalk, het was altijd veel gepoets

“Kranen en douche zaten onder de kalk, het was altijd veel gepoets”

“Het werkt en klaar!”

Van Diest

Van Diest Bavel (Noord-Brabant)

De hardheid van het water in het Noord-Brabantse Bavel (vlakbij Breda) was voor Ruud en Tanya van Diest aanleiding om actie te ondernemen. Het stel – ouders van een dochter – werd tureluurs van de kalkaanslag in de douche. “En ook de kranen zaten onder de kalk. Het was altijd een heel gepoets”, aldus Ruud van Diest.

Wás, want sinds januari 2013 staat er een AquaCell in hun huis. En de Brabanders zijn maar wat blij met deze waterontharder. “Die bevalt heel goed”, vertelt Van Diest.

Installateur

De familie Van Diest werd op het bestaan van de AquaCell geattendeerd door John Rops Installatiewerken (lokale installateur). “We vertelden hem dat we zo'n last hadden van kalkaanslag en hij adviseerde ons toen om eens naar een waterontharder in het algemeen en de AquaCell in het bijzonder te gaan kijken.” Toen Van Diest op internet de nodige informatie vond, was hij overtuigd. De lokale installateur kreeg dan ook de opdracht om in huize Van Diest een AquaCell te plaatsen.

AquaCell is een compact systeem

“Dat installeren ging heel gemakkelijk”, aldus de Brabander-met-Rotterdamse-roots. “De AquaCell is een heel compact systeem, het past zo in de meterkast. De installateur heeft meteen een paar bypasses aangesloten, voor het sproeien van de tuin. Want daar hoef je geen kalkloos water te gebruiken, dat heeft geen enkel effect.”

Waar het wél effect heeft, is in de badkamer. “Ik hoor van andere gebruikers dat ze het onder de douche voelen. Dat het water zachter aanvoelt. Dat heb ik zelf niet. Maar waar we heel erg blij mee zijn, is dat we niet meer zo hoeven te poetsen op de badkamertegels en op het sanitair. Geen vieze kalkresten meer. Dat is zeker zo fijn, omdat we onlangs onze badkamer hebben vernieuwd. En die ziet er nu, na ruim een jaar gebruik, nog even nieuw uit! Bij de oude badkamer zagen we het vooral bij het douchescherm en de voegen tussen de tegels: door het gebruik van schoonmaakmiddelen werd het oppervlak echt weggevreten.”

Echte theedrinker

“Mijn vrouw is een echte theedrinker”, onthult Van Diest. “Ze had wel eerst wat last van smaakverschil, maar nu zweert ze erbij. En bovendien zit er ook veel minder aanslag op de kopjes. Verder merken we het ook aan het verbruik van zeep en waspoeder.”

De import-Brabander heeft niets aan te merken op de AquaCell. “Ook het aantal zoutblokken dat we moeten gebruiken valt mij reuze mee. Het werkt prettig zo. Sterker nog: het was aansluiten en daarna ging het vanzelf, allemaal. Het werkt en klaar!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi