1. Home
  2. Ervaringen
  3. Lagere waterhardheid betekent veel minder badkamer schoonmaken

“Lagere waterhardheid betekent veel minder badkamer schoonmaken”

“Een lagere water hardheid betekent veel minder de badkamer schoonmaken én heerlijke koffie en thee”

Jilles Schotanus

Jilles Schotanus Amsterdam (Noord-Holland)

Regelmatig bivakkeert het echtpaar Schotanus uit Amsterdam-Zuidoost in Lemmer. In de Friese watersportplaats wonen vrienden van Jilles en Ingrid Schotanus. “Echte theedrinkers”, aldus Ingrid. “Sinds zij een AquaCell waterontharder plaatsten, vonden ze hun thee nóg lekkerder. Tijdens onze visites konden we dat alleen maar beamen.

Het was niet de hoofdoverweging van het Amsterdamse echtpaar om in hun ruime rijenwoning aan het Geerdinkhof in de hoofdstad ook een waterontharder aan te laten leggen. Het is wel een prettige bijkomstigheid voor mevrouw Schotanus (63) en haar man, die beleidsadviseur is. “In de theekopjes zit geen aanslag meer!” Maar ze weet nog wel wat fijne voordelen op te sommen: “De huid van mijn handen is veel minder droog sinds we halverwege 2012 de AquaCell lieten installeren.”

“We gebruiken veel minder zeep!”

Als we Ingrid Schotanus na ruim een half jaar gebruik van de AquaCell vragen naar haar ervaringen, kan ze niets anders doen dan de loftrompet steken. “We gebruiken aanzienlijk minder shampoo en zeep. Ook voor de vaatwasser en de wasmachine gebruiken we veel minder reinigingsmiddelen.”

Maar het grootste pluspunt is ongetwijfeld te vinden in één van de pronkstukken van de woning van het echtpaar. Ingrid Schotanus: “Wij hebben een prachtige badkamer in ons huis, grotendeels uitgevoerd in zwart. Stijlvol en mooi, maar die kleur heeft één groot nadeel: kalk en kalkaanslag zie je er onmiddellijk op.” De badkamer schoonmaken is dan wel belangrijk, dus volgde na vrijwel iedere douchebeurt ook een flinke schrobbeurt.

“Badkamer schoonmaken veel makkelijker”

Met een glimlach vertelt mevrouw Schotanus: “Het is natuurlijk niet zo dat ik de badkamer nu helemaal niet meer hoef te schoonmaken, maar in ieder geval hoef ik geen middel tegen kalkaanslag meer te gebruiken. Kraan, douchekop, toiletpot: alles is blinkend en stralend schoon. En dat geldt ook voor de andere kranen in huis, zoals in de keuken. Na de installatie heb ik alles nog één keer ontkalkt, daarna nooit meer. De badkamer schoonmaken kost veel minder tijd en moeite”

De familie Schotanus kreeg de voordelen van de AquaCell dus met de theelepel ingegoten bij hun vrienden in Friesland. “En zij hadden het ook weer ervaren bij andere vrienden.” Zo verovert het fenomeen waterontharder onder meer via mond-tot-mond-reclame heel Nederland, waterland bij uitstek. Mevrouw Schotanus houdt het niet alleen bij nationale promotie (want ze probeert haar buren van het Geerdinkhof ook warm te maken voor AquaCell).

“Ik heb altijd bij een internationaal bedrijf gewerkt en krijg daarvan nog weleens logés uit Duitsland en Engeland op bezoek. Toen ik hen vertelde dat wij een AquaCell hebben, viel bij hen het kwartje: dát was het dus. Ze hadden het verschil dus daadwerkelijk gemerkt in vergelijking met hun eerdere bezoek en waren razend-enthousiast over het oorspronkelijk uit Engeland afkomstige systeem. En dat het bijvoorbeeld het schoonmaken van de badkamer enorm wordt vereenvoudigd heb ik ze dan nog niet eens verteld”.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi