1. Home
  2. Ervaringen
  3. Lekkage eindelijk gestopt dankzij de AquaCell waterontharder

“Lekkage eindelijk gestopt dankzij de AquaCell waterontharder”

De meeste mensen die een AquaCell waterontharder aanschaffen, doen dat uit ergernis over een verkalkte badkamer of vanwege een huidprobleem. Marieke en Rinus kampten met een heel ander verschijnsel. Na een kostbaar avontuur met een niet-werkend product bleek de AquaCell de oplossing voor een hardnekkige lekkage.

Marieke van Pamelen en Rinus Scheele

Marieke van Pamelen en Rinus Scheele Yerseke (Zeeland)

Het is een wat ongewoon verhaal; wie gebruik maakte van het toilet in het huis van Rinus Scheele en Marieke van Pamelen, kreeg zo goed als zeker een druppel water in de nek. Toen Marieke dat een paar keer zelf had ervaren, ging ze op onderzoek uit. Waar kwam dat water vandaan? Uit de plafondlamp! Een lamp hoort geen water te lekken, dus daar moest de loodgieter bij komen. Om een lang verhaal kort te maken: de cv-installatie op de bovenverdieping was de boosdoener.

Dichtgekalkte leidingen

Marieke: “De leidingen bleken zwaar dichtgeslibd met kalk en daardoor begon een overloop te lekken. Langs de elektriciteitspijp kwam dat een verdieping lager in de lamp van de wc terecht.” Die kalk bevreemdde haar niet; toen zij en haar man in 1987 in Yerseke kwamen wonen, wisten ze al dat daar heel veel kalk in het leidingwater zat. Uit voorzorg hadden ze toen voor 600 gulden een ontkalker laten installeren. Later bleek die ontkalker niet meer te zijn dan een magneet die in elke bouwmarkt voor twee tientjes te koop was. “Het was een complete miskoop”, zegt Marieke. “Dat ding deed helemaal niks en de installateur bleek met de noorderzon vertrokken.”

Een goed gevoel bij AquaCell

Sinds het avontuur met de druppende wc-lamp moesten Marieke en Rinus elk halfjaar weer hun loodgieter laten komen om de leiding door te prikken of zelfs nieuwe leidingen aan te leggen. En toen las Marieke in de plaatselijke krant een advertentie voor de AquaCell waterontharder. Ondanks die eerdere slechte ervaring besloot Marieke dat ze een uitleg en demonstratie aan huis wilde.

Het goede gevoel dat ze bij het lezen van de advertentie had werd bevestigd door de demonstratie aan huis. “Dat proefje dat ze deden liet me vrij koud, maar de prettige presentatie – niet agressief – en het goede verhaal erbij hebben ons over de streep gehaald. Plaatsen dus! En dat was een heel goed besluit, want we zijn ontzettend tevreden. De lekkage is niet teruggekomen, de leidingen blijven kennelijk schoon.”

Het kraanwater smaakt nu héérlijk

Driekwart jaar staat de AquaCell er nu – mooi uit het zicht in de meterkast. “En het eierkookpannetje, dat bij iedereen een kalkpannetje is, werd zelfs helemaal schoon van binnen. We hebben een tijdje terug een nieuwe douche laten installeren en daar zie je nog steeds geen spetje kalkaanslag op.”

Marieke noemt zichzelf een waterdrinker: “Ik drink liters per dag. Vroeger alleen flessenwater, nu alleen uit de kraan, want dat vind ik héérlijk! Mijn kleindochtertje zegt: ‘Oma, je hebt het lekkerste water van de hele wereld’. Smaak vind ik heel belangrijk en volgens mij proef ik het ook aan het eten dat ik kook: smaakt beter.”

Bijzonder plezierige service

Het resultaat is wat telt, vinden Rinus en Marieke. Die 2000 euro was een flinke uitgave, “maar elk halfjaar de loodgieter moeten bestellen kost uiteindelijk meer”. En los van het resultaat: “Die mensen van de AquaCell zijn écht heel fijn, alsof je met familie bent. De contacten zijn heel plezierig en de service is gewoon prima. Kom daar in deze tijd nog maar eens om. Dat moeten ze vooral zo vasthouden!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi