1. Home
  2. Ervaringen
  3. Luxe badkamer blijft blinken dankzij AquaCell waterontharder

“Luxe badkamer blijft blinken dankzij AquaCell waterontharder”

Henk Blok en Renee van Deutekom uit Hilversum trekken ten strijde tegen kalkaanslag in hun luxe badkamer: “Onze luxe badkamer blijft blinken dankzij de AquaCell waterontharder”

Henk Blok

Henk Blok Hilversum (Noord-Holland)

Nieuw huis, splinternieuwe en luxe badkamer, glimmende kranen. Zo iets kostbaars wil je natuurlijk wel mooi houden. Maar hoe zorg je dat die glanzende tegels je tegemoet blijven schitteren? Henk Blok en Renee van Deutekom vonden de enige echte oplossing: een waterontharder. “We hoeven er niets meer aan te doen, heerlijk!”

Het is nu anderhalf jaar geleden. Henk Blok en Renee van Deutekom spraken het voor de ambtenaar van de burgerlijke stand luid en duidelijk uit: ja! Ze kenden elkaar al van lang geleden, maar het lot had hen bij elkaar gebracht en ze wilden samen verder. Dus zetten ze allebei hun huis te koop en gingen op zoek naar iets nieuws. Zo vonden ze hun stulpje in Hilversum, gebouwd in 1985, waar ze het helemaal zagen zitten. Leuk huis, mooie grote tuin. Alleen die badkamer... Die was nog uit de tijd van de bouw en bij hun droomhuis hoorde toch wel iets anders. Er volgde een verbouwing, tot ze hadden wat ze graag wilden: een luxe badkamer met vloerverwarming, een regendouche, mooie wasschalen en een grote spiegel met ledverlichting in de rand.

Luxe badkamer

Het grote genieten kon beginnen. Elke dag opnieuw lekker poedelen in dat kleine paradijsje. Maar er lag iets op de loer: hard water, de grootste vijand van glans. “We zijn erg zuinig op onze spullen en houden ervan als alles lekker blinkt en glimt. Zie dat maar eens zo te houden als alles na elke douchebeurt onder de kalkaanslag zit,” zegt Renee. Hoe konden ze hun luxe badkamer net zo fonkelfris houden als vlak na de verhuizing? Een collega bracht uitkomst. Die vertelde over een waterontharder. Ze hoefden er niet lang over na te denken: dat was wat ze wilden om hun luxe badkamer mooi te houden.

De zoektocht naar de juiste installatie ging van start. “We begonnen een heel traject met vooral veel vage verhalen,” zegt Henk. “Magneten om de waterleiding en allerlei systemen waarvan ik dacht: ik weet het niet, hoor. Ik vond dat allemaal niet overtuigend. Tot ik tegen de AquaCell aanliep. Dát verhaal was heel duidelijk. Het proces van water ontharden met harskernen, dat begréép ik gewoon.”

Het hars in de AquaCell bindt magnesium en calcium uit het water aan zich, de stoffen die het water hard maken en aanslag veroorzaken. De ontharder reinigt zichzelf automatisch met keukenzout, waarmee de kalkresten naar het riool worden afgevoerd. Het apparaat heeft twee cellen. Is de ene aan de beurt voor de schoonmaak, dan blijft de andere in bedrijf, zodat er altijd onthard water beschikbaar is.

Dankzij de ontharder in de meterkast kunnen ze onbekommerd douchen. Renee: “We hoeven niet meer telkens schoon te maken. Alles blijft mooi glanzend, heerlijk! Alleen na het douchen even de zeepresten wegspoelen van het chroom en de glazen wanden, klaar.” Henk: “En die zeepresten, dat kan nooit veel zijn. Want evenveel zeep gebruiken als voorheen, dat laat je wel uit je hoofd, dan zou de douchecabine vol schuim staan. Je hebt veel minder nodig.”

Ze zijn ontzettend blij met de AquaCell. Renee: “Het is geen goedkope oplossing, maar als je het geld ervoor hebt, moet je het écht doen. Wij hebben er enorm veel plezier van. De koffie smaakt beter en het water is veel lekkerder. Ook mensen die hier op bezoek komen, zeggen: joh, wat heb jij lekker water! Zelfs mijn zoon van 18 vindt dat. Nou, dat wil wat zeggen, hoor. Onthard water is niet alleen goed voor hun luxe badkamer, ook in de wasmachine en de vaatwasser krijg je geen kalkafzetting op de elementen meer, alleen zie je dat niet. Nu we een ontharder hebben, gaan die apparaten veel langer mee. En de AquaCell gebruikt geen stroom. Je bespaart aan alle kanten, maar het mooi blijven van onze luxe badkamer is voor ons het belangrijkst.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi