1. Home
  2. Ervaringen
  3. Met de AquaCell waterontharder voor 95% van mijn huidklachten af

“Met de AquaCell waterontharder voor 95% van mijn huidklachten af”

“Een sneeuwbui!” Zo beschrijft Kees Willemen het effect als hij zich omkleedde. Zijn constitutioneel eczeem maakte zijn huid zó droog dat er bij het uittrekken van kleren een wolk van schilfers vrijkwam. Maar dat is nu verleden tijd. Dankzij het zachte water van de AquaCell waterontharder.

Willemen

Willemen Prinsenbeek (Noord-Brabant)

Ze wisten het al, het echtpaar Willemen: in hun regio is het kraanwater knap hard. Ze zagen het ook aan de hardnekkige aanslag op douchewanden en kranen en zelfs in het witgoed. Maar het allerduidelijkst was het te zien aan de huid van Kees. “Ik heb sinds mijn jonge jaren constitutioneel eczeem, wat in de volksmond dauwworm wordt genoemd. Het betekent dat je huid zó droog is dat hij schilfert en zelfs soms openbarst. Het jeukt ook vreselijk. Daardoor moet je ongewild krabben tot onvermijdelijk je huid stuk gaat.”

Oorzaak irritatie duidelijk: hard water

Hij had al vroeg de relatie met hard water gelegd. “Dat is niet de oorzaak van het eczeem, maar de mineralen in hard water, zoals de kalk, drogen de huid extra uit. Ik heb dat gemerkt op vakantie, in plaatsen waar het water zacht is. Dan heb ik ineens nauwelijks last van jeuk. Ik moet wél altijd doorgaan met het gebruik van speciale zalf.” Als hij dan, weer thuis, onder de douche ging staan was het probleem direct terug.

“We hebben verschillende oplossingen geprobeerd om het water thuis zacht te krijgen, zoals een magneet bij de hoofdkraan; allemaal lapmiddelen zonder merkbaar effect. En toen zag ik in de krant een verhaal over de AquaCell waterontharder en dat het mensen zo goed bij hun geïrriteerde huid had geholpen. Dus een demonstratie aan huis gevraagd en direct overtuigd geraakt.”

Een eind aan de sneeuwbuien

De overtuiging is gebleven en zelfs nog sterker geworden. Het effect was direct merkbaar op het verbruik van zeep en shampoo: nog maar een fractie van voorheen. Het handmatig ontkalken van kranen is verleden tijd en de waterkoker blijft blinkend schoon. Maar het ultieme bewijs werd na drie douchebeurten geleverd; Kees Willemen stapte zonder jeuk in zijn kleren en er zonder sneeuwbui weer uit! Na verloop van tijd kon hij zelfs met minder zalf af.

“Ik ben bijzonder in mijn nopjes. De ervaring met de AquaCell is in één woord: GEWELDIG. Het ‘geheim’ van dit succes is dat hard water je huid onmiddellijk uitdroogt en dat zacht water dat niet of nauwelijks doet. Mijn eczeem is niet weg, maar mijn klachten zijn dat wel: voor 95%! En fijn meegenomen: mijn huid óógt ook veel gezonder.”

Een rol voor ziektekostenverzekeraars?

Zijn huidarts onderkent het succes en noemt het wonderbaarlijk. Maar hij waarschuwt: “Het werkt niet bij iedereen.” Dat is waar, weet Kees Willemen. “Maar elke eczeem-patiënt zou de kans moeten krijgen om uit te vinden of hij er bij gebaat is. Daar ligt volgens mij een rol voor de ziektekostenverzekeraars. Een AquaCell is met zijn 2000 euro best een investering en dat zal niet in ieders bereik liggen. Maar je zou zo’n ding moeten kunnen leasen met hulp van je verzekeraar om te proberen of het ook jóuw oplossing is. Mijn moeder heeft psoriasis en zelfs zij merkt het verschil tussen 'ons water' en het hare. Haar woonsituatie laat het niet toe, anders had ik gezorgd dat zij ook een AquaCell geïnstalleerd kreeg.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi