Wilma van den Oort uit Uden hecht aan "puur" voedsel. Het vlees en de groenten die zij op tafel brengt zijn biologisch geproduceerd en het water in de karaf is fijn gefilterd. "Het komt uit de leiding, maar vóór we het gebruiken gaat het door een systeem van omgekeerde osmose. Dat haalt alle onzuiverheden eruit. Niet alleen verontreinigingen, maar ook deeltjes zoals kalk".
Wilma van den Oort Uden (Noord-Brabant)
"Onder dat kalk heeft het systeem echter zwaar te lijden. Het membraam slaat ervan dicht en een nieuw membraam is kostbaar. Dat is de voornaamste reden dat we een AquaCell hebben aangeschaft; om het leidingwater volledig te ontkalken vóór het uit de kraan komt".
Nu de ontharder er staat wil Wilma hem nooit meer kwijt. "Vorig jaar hebben we een nieuwe keuken aangeschaft, met een zwart-granieten aanrechtblad. Ik zag al heel snel de eerste grijze vlekken. Daar baalde ik goed van. Het water in Uden is erg hard*. Maar met de AquaCell is dat nu opgelost. Geldt ook voor de badkamer; eindelijk geen droogvegen en napoetsen van glazen wanden meer. We hadden een heel dure thermostaatkraan. Ging stuk. 'Zo goed als zeker van kalk,' zei de verkoper. En dat valt niet onder de garantie".
Wilma en haar man hebben wel getreuzeld met de aanschaf: "Het is best een pittig bedrag en mijn Gerard is nogal sceptisch op dit soort dingen. We hadden al veel negatieve ervaringen met andere systemen gelezen. Maar een zwager van ons is erg technisch en die zei dat het proces van ionenwisseling met harscellen echt 100% werkt. Hij had het zelf. Van alles wat we op internet tegenkwamen bleef toen alleen AquaCell over. Omdat-ie mooi klein is en omdat er zo'n lange garantie en goede service op zit. Maar eigenlijk ook omdat we zo'n prettig contact met de firma hebben gehad. Geen goedkope verkooppraatjes, niet drammen".
Wilma ging eens rekenen. "Onze dure apparatuur gaat langer mee, we sparen uren werk voor de schoonmaakster uit, we geven minder aan agressieve middelen uit en daarmee ontzien we ook nog het milieu. Het apparaat gebruikt geen elektriciteit en het moet toch zeker vijftien jaar meegaan. Dus je kunt de kosten tegen de opbrengsten wegstrepen en dan blijft puur het genoegen van onthard water over".
Ja, dat zou ze bijna vergeten; echtgenoot Gerard heeft nooit meer last van jeuk na het douchen en Wilma zelf heeft veel minder huidlotion nodig. "Ik ben zó enthousiast dat ik al verschillende Udenaren aan de AquaCell heb gebracht. De firma heeft zijn waardering daarvoor uitgedrukt in een zending gratis zoutblokken. De AquaCell gebruikt dan wel geen stroom, hij heeft af en toe wel een zoutblok nodig. Maar ook op dat punt is-ie weer veel zuiniger dan vergelijkbare systemen".
* In Uden heeft het water een hardheid van gemiddeld 13. Dat is erg hoog. De meest extreme waterhardheid in Nederland komt in Gelderse gemeenten voor en ligt rond de 15. Boven een hardheid van 5 wordt waterontharding voor waterverwerkende apparatuur als vaatwassers aangeraden.
Een referentie aanvragen in uw regio? Bel naar 088 98 99 100.
De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!
Bereken uw prijsProducten
Klantenservice
Overig
AquaCell is een product van Aquacombi