1. Home
  2. Ervaringen
  3. Mijn AquaCell: weldaad voor de badkamer én voor de huid

“Mijn AquaCell: weldaad voor de badkamer én voor de huid”

Jan Arts en zijn vrouw besloten een waterontharder te laten plaatsen om voorgoed af te rekenen met dat keiharde kraanwater in Cuijk. Het bleek een gouden greep, met een onverwachte bonus. Mevrouw Arts is nóg gelukkiger met hun AquaCell dan haar man.

Jan Arts

Jan Arts Cuijk (Noord-Brabant)

Haar huid is een stuk rustiger

“Kijk, een auto heb je allemaal nodig, denk je. Want je wilt van A naar B. Maar een waterontharder? Daar kun je zonder. Je kunt best douchen als je geen waterontharder hebt. Maar toen-ie er eenmaal was, zei mijn vrouw: ‘Als ik dit toch tien jaar eerder geweten had!’ Ze heeft psoriasis; een huidaandoening. Sinds we een AquaCell hebben staan is haar huid veel rustiger. Minder schilfers en véél minder jeuk. Kalk blijkt funest te zijn voor een psoriasis-huid. Dat we daar nou achter moesten komen nádat we het apparaat hadden aangeschaft!”

Jan Arts (57) uit Cuijk en zijn vrouw hadden in feite een heel andere reden om te besluiten een waterontharder te kopen. “Wij hebben hier het hardste water van Nederland.* Niet te drinken! En overal kalkaanslag; in de badkamer, rond de kranen, in de waterkoker. Ik kreeg van mijn vrouw op mijn kop als ik na het douchen vergat om de wanden af te drogen. Kon zij drie dagen later met zo’n antikalkmiddel in de weer.”

Overal in huis superzacht water

Dat is allemaal verleden tijd. Sinds september 2009 heeft het echtpaar Arts zijn AquaCell waterontharder draaien. Nu is overal in huis het water zó superzacht dat de flacon antikalk in de kast kan blijven. “In de waterkoker hadden we altijd na twee weken een dikke koek op de bodem. Dan moest-ie weer schoongemaakt worden. Nu hebben we er al zeven maanden niks aan gedaan en hij ziet er nog steeds als nieuw uit.”

In het buitenland zijn waterontharders vaak heel gewoon, zeker in de Verenigde Staten en Engeland. Nederland kent dit comfortartikel pas een aantal jaren, maar sinds kort schiet de verkoop omhoog. Het argument van de meeste kopers is: ‘Waarom zou ik voor duizenden euro’s een kostbare badkamerinstallatie, wasmachine, vaatwasser en koffie-apparaat kopen, om ze door kalkaanslag te laten verpesten?’ Een goede waterontharder houdt je apparatuur in optimale conditie en bespaart energie, reparatiekosten en schoonmaakmiddelen. Dat heeft recent onafhankelijk onderzoek aangetoond. **

Een offerte aangevraagd bij AquaCell

Het echtpaar Arts besefte dat ook, maar ja; wanneer doe je iets met dat besef? Jan Arts: “We hadden al wel eens een foldertje meegenomen van een braderie, maar dat blijft dan thuis ergens liggen. Je hoort van een buurvrouw dat die zo’n systeem heeft en razend enthousiast is. Dan denk je weer; wij zouden nu toch ook moeten. Je zoekt eens wat op internet en uiteindelijk hebben we een offerte aangevraagd bij AquaCell. En ja, zonder afbreuk te doen aan andere merken; die meneer Dijkstra van AquaCell kwam bij ons langs voor uitleg en een demonstratie en dat heeft ons overtuigd.”

Zonder elektriciteit, dus goedkoper en veiliger

Jan Arts weet ook heel goed te vertellen waaróm hij de AquaCell verkiest: “Hij werkt zonder elektriciteit, dus goedkoper en veiliger. Hij bestaat uit een dubbel systeem – twee cellen – waardoor het apparaat altijd en onder alle omstandigheden werkt. Hij is ook veel kleiner dan andere systemen. En je krijgt er vijf jaar garantie op, met de mogelijkheid om tegen een redelijke prijs de garantie te verlengen. En oh ja; dit apparaat gebruikt alleen zout naargelang er water gebruikt wordt. Andere systemen gebruiken vaste hoeveelheden zout, ook als je weinig water neemt.”

Dat vraagt een toelichting. Het ontharden van het leidingwater gebeurt door twee harscellen die magnesium en kalk uit het water ‘plukken’. Als de cellen verzadigd zijn van kalk en magnesium, worden ze schoongespoeld met een oplossing van keukenzout. Daarna werken ze weer als nieuw. De keukenzoutoplossing bindt de kalk en magnesium. De oplossing blijft buiten het drinkwatersysteem en wordt afgevoerd naar het riool. Dat is volstrekt onschuldig.

De benodigde zoutoplossing maakt het apparaat zelf. Het enige wat de eigenaar hoeft te doen is eens in de paar weken een of twee blokken geperst zout in het reservoir plaatsen. Jan Arts: “Dat is een heel elegant systeem. Bij het apparaat van mijn buurvrouw moeten ze zakken zout van 25 kilo sjouwen. Onze blokken wegen maar vier kilo.”

De kleinkinderen drinken het graag

In huize Arts wordt graag een glas water gedronken. “De kwaliteit die we nu hebben kan goed concurreren met een frisdrank. Ik vind het heerlijk en zelfs de kleinkinderen, die toch aan cola en zo gewend zijn, drinken het graag.”

Maar het ging natuurlijk in de eerste plaats om de bescherming van sanitair en apparatuur. “Wij moesten na tien jaar het interieur van de wc-spoelbak vervangen omdat het volledig verkalkt was. Ik denk niet dat we dat ooit nog gaan meemaken. We hebben sinds een jaar ook een nieuwe wasmachine; ik ben ervan overtuigd dat die nu langer meegaat en minder energie vraagt. Maar het allerbelangrijkste is toch dat dit water zo’n weldaad voor mijn vrouw betekent. Zij is nóg gelukkiger met onze AquaCell dan ik.”

*) De waterhardheid in Cuijk is bijna 15 dH. Dat is inderdaad zeer hard. Maar niet het allerhardste water van Nederland. Sommige plaatsen in Oost-Nederland scoren nog hoger op de schaal van hard water.

**) Het Amerikaanse onderzoeksbureau Batelle Institute testte een half jaar lang waterontharders in opdracht van de Water Quality Research Foundation; een non-profit organisatie die voorlichting geeft over wateronderwerpen en die vakmensen traint en certificeert.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi