1. Home
  2. Ervaringen
  3. Mijn sanitair en apparatuur blijven kalkvrij

“Mijn sanitair en apparatuur blijven kalkvrij”

Toen Ton Slob een nieuwe badkamer plaatste, besloot hij: dit is hét moment om iets te doen tegen de kalk in het water. Zijn huishoudelijke hulp zette hem op het juiste spoor; daarna ging hij zelf op onderzoek uit. Uiteindelijk viel zijn keuze op de AquaCell.

Ton Slob

Ton Slob Maren-Kessel (Noord-Brabant)

“Bij anderen had ik al meerdere systemen gezien om kalk uit het water te halen”, vertelt Ton, een gepensioneerd manager uit Maren-Kessel die onder andere in de chemie heeft gewerkt. “Op zich goede apparaten, maar wel vaak aan de grote kant. Echt fabriekjes, en veel gedoe met zakken zout. Dus in eerste instantie liet ik het erbij zitten. Maar toen ik een nieuwe badkamer kreeg, ben ik toch opnieuw gaan rondkijken.”

Voor mij is het belangrijkste dat je
spullen schoon blijven; dat het sanitair en
de apparatuur kalkvrij zijn.

Gevoelig voor kalkafzetting

Het was zijn huishoudelijke hulp die de doorslag gaf, vertelt Ton: “Zij waarschuwde me voor de tegels die ik had gekozen in de inloopdouche. Een ruwe, donkere tegel met een natuurlijk reliëf. Mooi, maar ook erg gevoelig voor kalkafzetting. Je ziet er alles op.”

Goed verdiept in verschillende systemen

Ton besloot opnieuw te onderzoeken welke systemen er op de markt waren en kwam bij de AquaCell uit: “In eerste instantie kwam ik die bij stom toeval tegen, ik meen op een beurs. Later zag ik een advertentie en ben ik me er wat beter in gaan verdiepen.” Mede door zijn achtergrond had Ton al snel door hoe het apparaat precies werkte. “En toen heb ik ‘m dus gekocht.”

Klein, compact apparaat

De installatie nam Ton zelf ter hand. “Ik had al voor ogen waar ik hem wilde plaatsen. Een klein plekje in de meterkast. Dat bleek allemaal precies te passen. Misschien vind ik dat wel het mooiste aan de AquaCell”, vervolgt Ton. “Dat ie zo klein is. Ik heb ‘m al aan meerdere mensen in mijn omgeving aangeraden, met name mensen die verwachten dat je per se een grote bak in huis moet halen. Als ik dan de meterkast open doe, zijn ze echt verbaasd. Zit daar links in een hoekje zo’n klein apparaat verstopt.

Prijskaartje

Het is met een prijskaartje van ruim 2000 euro zeker niet het goedkoopste systeem, maar als je kijkt hoe mooi compact hij is en hoe lang hij meegaat… waar praat je dan over?”

Onlangs kreeg Ton nog wel te maken met een installateur van AquaCell, toen zijn systeem even haperde. “Een enthousiaste man. Hij zag al snel dat er een vlotter vervangen moest worden. Dat was verder geen enkel probleem, En hij heeft er ook meteen een nieuwere versie tandwieltjes in gezet. Op zich was dat helemaal niet nodig, maar hij zei tegen me: ‘Dan weet je zeker dat je daar nooit problemen mee krijgt’. Dat vind ik geweldig, dat ze net een stapje verder gaan. Je krijgt niet alleen zacht water, maar ook een prima service.”

Nooit meer poetsen en boenen

Heeft zacht water, naast de schone badkamer, nog meer voordelen voor Ton? “De wasmachine heeft bijvoorbeeld minder zeep nodig, maar ik ben niet iemand die daar heel erg op let. Voor mij is het belangrijkste dat je spullen schoon blijven; dat het sanitair en de apparatuur kalkvrij zijn. Iedereen die een donkere vloer heeft in de badkamer raad ik absoluut een AquaCell aan.” En de huishoudelijke hulp? “Die is er ook blij mee”, lacht Ton. “De AquaCell zit er nu zo’n zes jaar in. En we hebben nooit meer iets aan de badkamer hoeven doen qua extra poetsen en boenen. Helemaal niks.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi