1. Home
  2. Ervaringen
  3. Minder last van mijn droge huid, geen kalkaanslag in huis

“Minder last van mijn droge huid, geen kalkaanslag in huis”

“William Dhondt woont samen met zijn vrouw Sandra in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe, zo’n 5 kilometer van de Belgische grens. Hij werkt ‘aan de overkant’ in Middelburg, in de waterbouw. Of het daaraan ligt weet hij niet, maar hij heeft altijd al last gehad van een droge huid.

William en Sandra Dhondt

William en Sandra Dhondt Westdorpe (Zeeland)

“Je werkt de hele dag in weer en wind en vooral in de winter kan het guur zijn. Twintig jaar geleden ben ik een keer naar een arts geweest en sindsdien heb ik er zalf voor.” Die zalf gebruikt William nog steeds, maar hij heeft tegenwoordig wel minder last van zijn huid. En daarbij komt dat ze sindsdien in huis heb geen last meer hebben van kalkaanslag. De reden: sinds kort hebben William en Sandra een AquaCell die alle kalk uit het water haalt.

Op internet kijken

“Ik liep al een tijdje te zoeken en te doen, vanwege mijn droge huid. Ik ben op internet gaan kijken en zo kwam ik erachter dat de verwijdering van de kalk in het water een mogelijke oplossing zou zijn. Toen was het alleen nog de keus maken voor welk apparaat we zouden gaan. De AquaCell was het enige apparaat dat zonder stroom werkt. Voor ons ideaal, omdat ik ‘m in de kelder wilde plaatsen. Daar heb ik geen stroom. Zo is het balletje gaan rollen.”

Gelijk beklonken

En toen? “Toen heb ik informatie aangevraagd via internet en daarna is er op een zaterdag een vertegenwoordiger komen kijken; eentje hier uit Terneuzen. We hebben het die dag gelijk beklonken, ik heb er meteen een besteld. Ik had voor mezelf toch al besloten dat ik er een wilde hebben. En op internet vind je ook veel uitleg, dus ik was al voorbereid.”

Niet naar andere modellen gekeken

Ondanks de aanschafkosten heeft William geen uitgebreide prijsvergelijkingen gemaakt: “Om eerlijk te zijn ging het me alleen om de plaatsing. In de meterkast kon het bij mij niet. Daar is de ruimte hier echt te klein voor. Dus ja, ik heb ‘m puur gekozen omdat ie geen stroom nodig had. De rest viel daardoor af.”

Minder droge huid, minder kalkaanslag

En doet de AquaCell wat William en Sandra ervan verwacht hadden? “Ja, tot nu toe bevalt het goed. Mijn huid is veel minder droog. En mijn vrouw zegt dat d’r haar zachter is. We hoeven minder shampoo te gebruiken, minder waspoeder en we hebben ook minder kalkaanslag. We zien het op de glazen douchewanden. De glazen komen schoner uit de vaatwasser. En de Quooker en het koffiezetapparaat hoef ik niet meer om de 2 maanden te ontkalken.”

Besparingen

Het is ze zeker niet om de besparingen te doen, benadrukt William, maar dat is wel een mooie bijkomstigheid: “Vroeger kochten we altijd Spa Reine. Mijn vrouw vond het kraanwater niet lekker hier. Nu drinken we gewoon uit de kraan. De kalk is eruit; daardoor is het water lekkerder. Sindsdien hebben we geen fles Spa meer gekocht. En mijn vrouw drinkt makkelijk 2 liter per dag, dus ga maar na...”

Even voelen hoe zacht het is

Heeft hij helemaal geen twijfels gehad? “Eigenlijk niet nee; ik heb ook meteen een minipallet zoutblokken gekocht”, lacht hij. “Daar kunnen we nog wel drie, vier jaar mee vooruit!” Wel kan William zich voorstellen dat anderen wat langer twijfelen over de aanschaf, ook vanwege de aanschafprijs van ruim 2000 euro. Hij kan de AquaCell in elk geval aan iedereen aanbevelen: “Of ze er uiteindelijk ook een kopen, daar ga ik niet over. Maar iedereen die hier op bezoek komt, die moet even voelen hoe zacht het water is.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi