1. Home
  2. Ervaringen
  3. Jeuk na het douchen weg dankzij ontkalkingsinstallatie AquaCell

“Jeuk na het douchen weg dankzij ontkalkingsinstallatie AquaCell”

Bert Wilharms uit Vriezenveen rekende af met keihard leidingwater:

Wilharms Westerhaar-Vriezenveensewijk (Overijssel)

‘Eindelijk van mijn jeukende huid af na het douchen, dankzij de AquaCell ontkalkingsinstallatie’

Wetenschappers konden onvoldoende bewijs vinden, maar duizenden patiënten en consumenten hebben het aan den lijve ervaren: hard leidingwater kan tot hevige huidirritatie en zelfs eczeem leiden. Velen van hen hadden baat bij een ontkalkingsinstallatie om water te ontharden. Bert Wilharms is een ondubbelzinnig voorbeeld.

Ontkalkingsinstallatie

Niet te geloven! Hij had bij zijn broer onder de douche gestaan; zijn haar gewassen, zich afgespoeld en afgedroogd, en… helemaal níks! “Ik wist niet wat me overkwam. Hé-le-maal geen jeukende huid na het douchen! Mijn huid voelde heerlijk aan. Alsof er baby-olie in het water had gezeten.”

Nou, er zat niks in het water, had zijn broer verklapt. Er zat juist iets níet in… “Kijk,” zei z’n broer: “Je hebt hetzelfde water als ik, je gebruikt dezelfde shampoo. Thuis heb je vreselijk jeuk na het douchen, maar hier bij mij niet. Rara, hoe kan dat? Nou, ik heb een ontkalkingsinstallatie!”

Jeukende huid na douchen

Bert Wilharms is een proper mens. Hij rijdt op een grote tankwagen; melk ophalen bij de boeren in de omgeving van Vriezenveen. Als hij na een werkdag thuiskomt is bijna het eerste wat hij doet: onder de douche. Even lekker fris maken. Maar Bert betaalt er een stevige prijs voor. Zodra hij zich heeft afgedroogd krijgt hij last van een ondraaglijke jeuk. Die jeukende huid na het douchen begon op zijn achttiende en dat is al weer een hele tijd geleden. Gék werd hij er onderhand van. “Ik heb echt alle zeep en shampoos gebruikt die je maar bedenken kan, maar altijd weer hetzelfde. Ben ermee naar de dokter geweest, maar die wist het ook niet; toch een andere shampoo, dacht hij. Nee dus.”

Het leek een familiekwaaltje; zijn broer had ook altijd jeuk na het douchen, maar niet half zo erg als Bert. “Kom nou toch eens bij mij douchen,” had hij Bert uitgenodigd. Dat heeft Bert dus gedaan en dat vergeet hij nooit meer. En toen hij wist wat het geheim was – zacht water – toen wilde Bert per se ook een ontkalkingsinstallatie. “Maar die van broer werd niet meer verkocht; hij heeft hem al van vóór 2000. Dus ik ben op internet gaan zoeken en toen kwam ik bij AquaCell uit. Dat leek me wel wat, want het zag er heel wat moderner uit dan dat ding van mijn broer. Die is nogal groot en hij loopt op stroom en er moeten veel van die kleine ovale zoutblokjes in.”

De AquaCell ontkalkingsinstallatie is zo klein als een bureaucomputer, hij heeft geen stroom nodig en hij ‘loopt’ op keukenzoutblokken van vier kilo. Dat zout gebruikt hij om zijn systeem regelmatig schoon te maken. Het hart van de machine zijn twee harscellen die kalk en magnesium uit het water aan zich binden. Bij een schoonmaakbeurt geven ze die kalk- en magnesiumdeeltjes weer af aan het keukenzout. Die onschuldige zoutverbinding spoelt af naar het riool en het systeem is weer als nieuw.

Bert wist genoeg; hij bestelde de AquaCell ontkalkingsinstallatie. “Ik heb hem nu tweeënhalf jaar en ik ben er zó blij mee. Ik douche met plezier. En ik sta er nu ook langer onder. Ik wil nooit meer zonder mijn AquaCell! En mijn vriendin denkt er precies zo over: helemaal enthousiast.”

Maar niet alleen Berts vriendin is enthousiast. “Als er hier mensen op de koffie komen, of op de thee, dan zijn ze zó verbaasd: ‘Goh Bert, wat heb jíj lekkere koffie, zeg’. Of thee. Maar dan zeg ik: ‘Da’s waarschijnlijk dezelfde koffie als bij jullie thuis. En ik heb waarschijnlijk net zo’n koffiezetapparaat als jullie. Maar ik heb één ding dat jullie níet hebben: een ontkalkingsinstallatie!”

Bert geniet nu al ruim 2,5 jaar van zijn AquaCell. “Het kost wel wat, maar het is de uitgave dubbel en dwars waard. Ik gebruik ook veel minder zeep en ik hoef veel minder schoon te maken. De AquaCell ontkalkingsinstallatie is een waanzinnig mooi ding, en ik ben van mijn jeukende huid af, ook na het douchen!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi