1. Home
  2. Ervaringen
  3. Neijmeijer over zijn AquaCell ontharder: "We gaan graag voor safe"

“Neijmeijer over zijn AquaCell ontharder: "We gaan graag voor safe"”

In het prachtige buitengebied van Doornspijk woont Jan Neijmeijer samen met zijn echtgenote Eipie. Jan (57 en jarenlang actief in de wegenbouw) en zijn vrouw schaften eerder dit jaar een waterontharder van  Aquacombi aan. Deze AquaCell zorgt er nu voor dat het drinkwater in huize Neijmeijer – dat uit eigen bron komt – vrij is van kalk. Dit zogenaamde zachte water is een weldaad voor het echtpaar. “Het is het geld meer dan waard geweest. Het apparaat voldoet volledig aan onze eisen en wensen.”

Neijmeijer

Neijmeijer Doornspijk (Gelderland)

Net als veel bewoners van het buitengebied van Doornspijk in het verleden deden – en sommigen misschien ook nu nog doen –, pompen Jan en Eipie (56) Neijmeijer het drinkwater dat ze in huis gebruiken op vanuit de grond. Vroeger was dat dus gemeengoed, nu wat unieker. “Er ligt tegenwoordig ook waterleiding in het buitengebied. Maar toen dat nog niet zo was, pompte iedereen het water uit de grond. Dat kan ook heel goed, want we hebben hier op de Veluwe hoogstwaarschijnlijk het beste drinkwater van Nederland in de grond zitten.”

Het beste niet goed genoeg

Toch is dat beste drinkwater van Nederland nog niet goed genoeg voor Jan en zijn vrouw. “We gaan graag voor safe.” Zodoende ging hij op zoek naar een waterontharder, om het laatste restje kalk ook uit het drinkwater te zuiveren. “Op verschillende beurzen maakte ik er al kennis mee, en ook op Sail Kampen. Daar stond een bedrijf haar apparaten te promoten – waterontharders met één cel. Die moesten dan 's nachts worden gespoeld. Dat was niet wat we wilden.” Ook hier ging Neijmeijer weer op zoek naar het beste. Zelf is hij niet zo bedreven in het werken met de computer, maar een hulpvaardige neef wilde wel wat voor hem op onderzoek uitgaan. Meteen bij de eerste zoekopdracht was het al raak. “Daar kwam de AquaCell naar voren; een apparaat dat met twee cellen werkt en nog stroomloos ook. Dus én geen extra elektriciteitskosten, maar ook een continue ontkalkte waterleiding. Dat is wat we wilden.”

Niet lang daarna verscheen er in de krant ook nog eens een verhaal over de AquaCell. “Dat kon geen toeval zijn.” Neijmeijer besloot het Friese familiebedrijf Aquacombi, dat de AquaCell in Nederland op de markt brengt, op te bellen. Vervolgens was een afspraak snel gemaakt: er kwam een vertegenwoordiger van het bedrijf langs om de situatie ter plekke te beoordelen. “Die man heeft hier de waterkwaliteit gemeten.” Het bronwater dat de Neijmeijers al vele jaren gebruikten, bevatte tóch nog kalk. Hoewel de 5 dH (Duitse Hardheid) volgens de geldende standaarden 'zacht water' betreft, kozen de Neijmeijers toch voor de installatie van de ontkalker. Die kwam in de kelder te staan, op de plek waar het water de woning binnenkomt middels de pomp.

“We hebben nog geen moment spijt gehad”, vertelt Jan Neijmeijer. “De verandering is zeker merkbaar.” Neijmeijer begint met het opsommen van wat voordelen die hij en zijn vrouw in het dagelijks leven ondervinden. “Bij het schoonmaken van de auto, bijvoorbeeld. Na afloop zie ik geen strepen meer. En dat geldt ook voor de douche: de tegels blijven mooi schoon. En er komt niet meer zo'n hard laagje op. Veel mensen zullen dat wel herkennen, als ze hard water hebben. En als we samen afwassen, dan voelt het water heerlijk zacht; bovendien hoeven we veel minder afwasmiddel te gebruiken. Dat geldt ook voor wasmiddel in de machine, of zeep onder de douche. En ook de apparatuur blijft veel mooier en schoner. De waterkoker – meestal een bron van kalkaanslag – is bij ons zo blank als zilver. Wonderlijk! Nee, we willen de AquaCell niet meer kwijt”, besluit Jan Neijmeijer zijn glasheldere betoog.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi