1. Home
  2. Ervaringen
  3. Niet de enige inwoners van Sintjohannesga die last hadden van kalkaanslag

“Niet de enige inwoners van Sintjohannesga die last hadden van kalkaanslag”

“Alles leek wel stuk te gaan.” Thijs de Haan uit Sintjohannesga zag binnen korte tijd onder meer de vaatwasser en de cv-ketel sneuvelen. De oorzaak daarvan wist hij maar al te goed, want meer mensen in Sint Jut hadden er last van: kalkaanslag. Een adequate oplossing vond hij uiteindelijk vlakbij huis: de AquaCell-waterontharder van de Jouster firma Aquacombi.

Thijs de Haan

Thijs de Haan Sintjohannesga (Friesland)

Zoals gezegd waren Thijs (44) en zijn vrouw Jannie (57) niet de enige inwoners van Sintjohannesga die last hadden van kalk. “Veel buurtbewoners ondervonden hetzelfde en een flink aantal had ook al een ontharder aangeschaft.” Thijs bekeek die apparaten wel eens, maar zag er ook de nadelen van. “Het waren van die grote machines. Dat weerhield ons ervan om er echt werk van te maken.”

“Een kraan in de douche en een in de keuken, de cv-ketel en de vaatwasser.” Het is de niet zo fraaie 'oogst' van wat de familie De Haan de afgelopen twee jaar noodgedwongen moest vervangen in huis. Thijs, operator bij een visverwerkingsbedrijf, somt het zo op. Een kostbare bedoening. “Zeker weten dat het door de kalk in het leidingwater komt”, klinkt het stellig. “We hadden bovendien ook veel last van kalkafzetting in de douchecabine en aan de douchekop.”

Vriendelijke ontvangst

Toen hij een advertentie van Aquacombi in de krant zag staan, waarin de AquaCell die het bedrijf op de Nederlandse markt brengt werd aangeprezen als een 'compact apparaat', was zijn nieuwsgierigheid gewekt. “Helemaal toen bleek dat deze waterontharder ook nog eens stroomloos werkte.” Thijs besloot om in de auto te stappen richting Joure. “Ik wilde het wel eens met eigen ogen zien.”

Hij klopte onaangekondigd bij Aquacombi aan, maar werd vriendelijk ontvangen. “Ik liep op de bonnefooi naar binnen, maar kreeg meteen een uitgebreide demonstratie met nuttige informatie die niet opdringerig werd gebracht. Zo hoort het.” De aangeboden koffie sloeg hij af. “Die had ik thuis net gehad.” Hij kwam dan ook enthousiast thuis. Toen ook vrouw Jannie er blij van werd, besloot het echtpaar de stap te wagen en een afspraak te maken. “Directeur Gerrit Dijkstra kwam persoonlijk langs om tekst en uitleg te geven, hoewel ik al voor 90% overtuigd was.”

Zelf installeren

Na dat gesprek was het niet moeilijk meer om de bestelling definitief te maken. “De AquaCell is inderdaad een mooi, compact apparaat. We hoefden niet te breken in huis, want hij paste mooi onder de cv-ketel.” Thijs installeerde de waterontharder zelf. “Ik ben vrij handig en kreeg bovendien een goede handleiding en instructies van AquaCombi. En mocht ik tijdens de montage problemen ondervinden, dan kon ik zo bellen. Dat was overigens niet nodig.”

En nu het apparaat er staat? “Dit hadden we veel eerder moeten doen! Het is de investering – die flink is met 2000 euro – meer dan waard. Allereerst voor het behoud van de apparatuur en de leidingen in huis, want er komt immers geen kalk meer binnen. Maar ook is het bijvoorbeeld een genot om te douchen. We gebruiken een stuk minder zeep en shampoo en onze huid voelt heerlijk zacht aan. Net alsof je je hebt ingesmeerd met babyolie. Mijn vrouw hoeft ook geen crèmespoeling meer te gebruiken: haar haar is zachter en soepeler.”

Thuistest met regenwater

Ook deed Thijs een thuistest: “Ze zeggen altijd dat regenwater heel zacht is. Nou, ik heb het vergeleken: ons kraanwater is veel zachter dan het water dat uit de lucht komt.” Prettige bijkomstigheid is dat de familie De Haan veel minder zeepproducten hoeft te gebruiken. “Een half vaatwasblokje is meer dan voldoende, en ook de hoeveelheid wasmiddel hebben we drastisch naar beneden bijgesteld. Bovendien scheelt het aanzienlijk in tijd, want we hoeven minder vaak de douche te schrobben. Even afspoelen is al voldoende. Nee, de AquaCell heeft voor ons alleen maar voordelen.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi