1. Home
  2. Ervaringen
  3. Nooit meer de douche boenen met azijn!

“Nooit meer de douche boenen met azijn!”

Er móest toch een makkelijker manier zijn om de douchewanden kalkvrij te maken dan boenen met schoonmaakazijn? Het echtpaar Verdick uit Dongen was helemaal klaar met ‘die helse klus’. Het antwoord diende zich onverwacht aan bij een bezoek aan een familielid: een waterontharder.

Echtpaar Verdick

Echtpaar Verdick Dongen (Noord-Brabant)

Vier jaar alweer staat bij het echtpaar Verdick een eigen waterontharder vlak naast de hoofdkraan. “Bij ons zit die kraan nog in een oude waterput buiten. Ik heb er zelf een mooi kastje omheen getimmerd,” zegt de Hr. Verdick. Bij de meeste mensen, zo weet hij, staat hun AquaCell waterontharder gewoon binnen, in de meterkast. Want groter dan een shopper is het apparaat niet.

Nooit, nooit, nooit zullen ze hun AquaCell opdoeken. Want de voordelen overtroffen de verwachting verre. Eigenlijk ging het bij de familie Verdick maar om één ding: een eind aan die gehate noodzaak om de douche met agressieven middelen van kalkaanslag te ontdoen. “Kalk is hier in Dongen echt een probleem,” zegt meneer Verdick. De waterhardheid in zijn woonplaats is minimaal 12 dH. Dat betekent dat bij een gemiddeld gezin per jaar ruim 30 kilo kalk door de waterleiding het huis in komt!

In één klap van het probleem af

Voor mevrouw Verdick is het schoon poetsen van de badkamer een extra zware opgave vanwege haar gewrichtsproblemen. Meneer Verdick: “We wisten zeker dat het anders, makkelijker moest kunnen. Maar hoe? En toen zagen we bij familie in Friesland, die op een grote boerderij wonen, twee waterontharders in een bijruimte: een voor de boer privé en een voor de Kinderopvang die er gevestigd is. Volgens die familie was je daarmee in één klap van je kalkproblemen af.”

Compact apparaat

Verdick informeerde bij de fabrikant van die waterontharders naar een kleiner model, passend bij zijn eigen gezinssituatie. Die had men niet. “Dus toen op internet gezocht en direct al de AquaCell gevonden. Dat is een mooi klein model voor de particulier. Het gebruikt niet eens stroom! Het werkt op de bestaande waterdruk. En het regeneratie-zout dat er af en toe in moet wordt in makkelijke blokken geleverd. Niet in van die grote onhandige zakken.”

Aardige mensen

Nog tijdens die vakantie in Friesland is de familie Verdick bij dealer Aquacombi in Joure wezen kijken. “Heel leuk! We kregen koffie en mochten alles zien. Ontzettend aardige mensen. We hebben gelijk een afspraak gemaakt; dat een monteur langs kwam om te bezien of onze woonsituatie geschikt was. Dat bleek zo te zijn en toen hoefden we er ook niet meer over na te denken.”

Groot was de voldoening toen al na korte tijd ‘een mooie rechte straal’ uit de kranen kwam. “En na een poosje was een afvoerbochtje van de douche verstopt met losgekomen kalkdelen. Heb ik snel opgelost hoor. Na een half jaar kwam de kalkaanslag vanzelf, als blaadjes sla, van onder de rand van de wc-pot gevallen.”

Prijs AquaCell verbleekt bij besparingen

Het echtpaar Verdick is ervan overtuigd dat ze een heel goeie slag hebben geslagen. Het wegschrobben van kalkaanslag is voorbij. “We besparen ook nog eens op schoonmaakmiddelen en bijvoorbeeld het vervangen van zeefjes. Je apparatuur – wasmachine, cv-ketel, vaatwasser – gaat ook langer mee. Dergelijke besparingen ramen we jaarlijks voor ongeveer 400 euro. Zo verdienen we de AquaCell - die ruim 2000 euro kost - in ongeveer vijf jaar terug.”

De jongste zoon heeft gezegd: “Als ik op mezelf ga wonen wil ik óók een AquaCell.” En de heer Verdick zou iedereen wel willen toeroepen: “Dit is een aanrader – je ziet al heel snel een verschil en na een half jaar ben je van bijna al je problemen af.” Bij Aquacombi in Joure zullen ze de familie Verdick nog jarenlang zien binnenlopen; vaste prik op vakantie in Friesland en dan gezellig even zout halen. En een bakje koffie natuurlijk.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi