1. Home
  2. Ervaringen
  3. Ontkalker voor behoud van apparatuur en milieu

“Ontkalker voor behoud van apparatuur en milieu”

Xandra Wind deed een weloverwogen investering in een AquaCell ontkalker:

Wind

Wind Kampen (Overijssel)

‘Het zout van een AquaCell ontkalker is milieuvriendelijker dan schoonmaakmiddel.’

Ze is ervan overtuigd dat ze een uitstekende investering heeft gedaan. Xandra Wind heeft veel glaswand in haar nieuwe huis én nieuwe apparatuur. Bovendien heeft ze wel een beetje verstand van waterkwaliteit. Dus wilde ze een water ontkalker om kalkaanslag te vermijden. ‘Het is het behoud van je apparatuur. En je boekt ook nog milieuwinst!’

Zweden

Het gezin Wind uit Kampen is regelmatig op vakantie in Zweden geweest. ‘En dan valt het je op dat daar het water overal zó zacht en lekker is!” Xandra (43) wist wel hoe dat komt: het water is er van nature heel zacht. Ze wist ook dat er water ontkalkers bestaan die hard leidingwater nét zo zacht maken. “Ik had van diverse mensen gehoord hoe fantastisch dat is.” Maar om er nu in een huurhuis aan te beginnen, waar de leidingen in het zicht zouden liggen…

Ontkalker moest er komen

En toen verhuisden ze naar een heel nieuw koophuis, met ook heel nieuwe apparatuur. En al was het niet in de begroting opgenomen, die ontkalker móest er nu komen. Maar welke? “Ik ben maar eens te rade gegaan bij de jongens op de zaak.” Xandra werkt bij een bedrijf waarvan ze de naam niet genoemd wil hebben, maar dat ze omschrijft als ‘investerend in waterkwaliteit’. Een goede plek voor een goed advies. Ze hoorde over magneten en over systemen met zakken zout, maar het kwartje viel bij de omschrijving van de AquaCell ontkalker.

“Geen gesjouw met zakken zout van twintig kilo, zoals een collega van mij dat elke maand moet. Die zoutblokken van AquaCell ontkalker zijn hartstikke compact en een heel handzaam.’

De installatie is in goed overleg met de monteur gebeurd: “Heel mooi weggewerkt, ik ben erg tevreden.” Maar het belangrijkste is dat ze nu haar nieuwe apparatuur goed beschermt. “Ik merk het aan het schoonmaken. Ik heb veel minder middel nodig en mijn glaswanden strálen na alleen een sopje groene zeep.”

Ze kan ook próeven dat het water beter is: “Het smaakt veel beter. Mijn oudste zoon neemt het nu zelfs in een flesje mee van huis. Doe ik zelf ook wel, trouwens.”

Regeneratiezout

Maar dat regeneratiezout, waarmee de onthardingscellen – het werkzame deel van de ontkalker – periodiek worden schoongespoeld; is dat niet slecht voor het milieu? Xandra zou dat moeten weten. “Stelt niks voor. Wéét je wat slecht is? Frituurvet! Een ramp voor ons water. En ook schoonmaakmiddelen zijn belastender voor het milieu dan keukenzout.”

Xandra is, kortom, een buitengewoon tevreden mens. “Een goede investering in mijn koophuis, het geld komt er wel weer uit en ik hoef minder schoon te maken, dus: ook goed voor het milieu. Hoe je het ook bekijkt: alleen maar winst met de AquaCell ontkalker!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi