1. Home
  2. Ervaringen
  3. Ontkalkingssysteem AquaCell is de remedie tegen kalkaanslag

“Ontkalkingssysteem AquaCell is de remedie tegen kalkaanslag”

“Blijkbaar moest het zo zijn dat wij een AquaCell ontkalkingssysteem zouden aanschaffen”

Fam. Nijmeijer

Fam. Nijmeijer Zwolle (Overijssel)

Al een flinke tijd werd er in huize Nijmeijer geklaagd over het harde water in hun woonplaats Zwolle. “Kalk in het koffiezetapparaat, waas op de thee, aanslag in de badkamer: het stond ons behoorlijk tegen”, vertelt Yvonne Nijmeijer (57), die samen met haar man Jaap (59) sinds begin 2010 in een nieuw huis in de Overijsselse hoofdstad woont. Hét moment om ook een AquaCell ontkalkingssysteem te laten installeren.

AquaCell ontkalkingssysteem

Parttime secretaresse in het ziekenhuis van Zwolle Yvonne is lyrisch over dat besluit: 'Ik wil de AquaCell niet meer kwijt.” Op de achtergrond klinken instemmende geluiden uit de mond van digitaal technisch tekenaar Jaap, haar man. “Ook in ons vorige huis in een appartementencomplex hadden we veel last van hard water en dus van kalk.”

Via een bovenbuurman in het appartementencomplex waar ze eerst woonden werden ze op het idee van een ontkalkingssysteem, een waterontharder, gebracht. “Hij was daar laaiend enthousiast over.” De buurman toonde zijn installatie aan het echtpaar. Ze raakten geïmponeerd door het resultaat van dat apparaat. Maar toch vonden ze dat er teveel mitsen en maren aan vast zaten. “Die ontkalkingssystemen waren te groot en te ingewikkeld. Teveel gedoe, kortom.”

Google biedt oplossing

Maar de familie Nijmeijer was wel op het juiste spoor gebracht: een waterontharder kon wel eens een remedie zijn tegen hun ergernissen. “We zijn op internet gaan zoeken.” Zoals wel vaker bracht Google het stel op het juiste spoor. “We kwamen op de website van Aquacombi en AquaCell uit. Een duidelijke site met veel en goede informatie. En het ontkalkingssysteem zag er veel beter uit dan dat van de buurman, eerlijk is eerlijk. Een stuk kleiner ook, vooral.”

“Bovendien”, gaat Yvonne Nijmeijer verder, “sprak het ons heel erg aan dat de AquaCell geen stroom verbruikt. Zo'n ontkalkingssysteem staat immers de hele dag aan. Ik wil niet zeggen dat het andere apparaat een stroomvreter is, maar helemaal zonder elektriciteit is natuurlijk altijd beter als het gebruik dag en nacht doorgaat.”

Een teken?

Een tijd nadat Jaap en Yvonne Nijmeijer achter hun PC enthousiast waren geworden over AquaCell, pasten ze op hun nichtje. “We gingen een wandeling maken met dat kleine ding”, vertelt Yvonne liefdevol. “En wat schetst onze verbazing? We zagen een auto van Aquacombi – de leverancier van de AquaCell – staan.” Ze besloten de medewerker van Aquacombi aan te spreken. “Hij nodigde ons uit om te gaan kijken, zo konden we de hele installatie rustig bekijken. Of het een teken was? Dat weet ik niet. Maar toevallig was het wel, wat is het dan een kleine wereld!”

Klein is ook het AquaCell ontkalkingssysteem. “Het hele apparaat past mooi in de meterkast”, vertelt Yvonne. Want overtuigt waren de Zwollenaren na het zien van de waterontharder van Engelse makelij in de praktijk helemaal. “Een week nadat we in onze nieuwe woning trokken, werd de AquaCell geïnstalleerd”, weet ze nog. En of het bevalt? “We kunnen er niet meer zonder. Je hebt praktisch geen onderhoud, alleen af en toe een nieuw zoutblok plaatsen. Bij Aquacombi zeggen ze altijd gekscherend dat de maandelijkse alarmtest ook een teken is dat we even naar de zoutvoorraad moeten kijken.”

Geheugensteun

Niet dat ze iedere maand een zoutblok moeten vervangen. “Nee, lang niet. Maar het is een mooie geheugensteun om te checken of er nog genoeg zout is. Overigens is het zo dat ontkalkingssysteem nog zo'n drie weken kan functioneren zonder zout, is mij verteld.”

En het resultaat van de aanschaf? “We hebben helemaal geen kalk meer. En dat scheelt vooral in de keuken, de badkamer en bij het wassen. Ideaal! Het scheelt gebruik van zeep en wasmiddel. En onder de douche is het water heerlijk zacht! Blijkbaar heeft het zo moeten zijn!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi