1. Home
  2. Ervaringen
  3. Quooker ontkalken is niet meer nodig door de AquaCell waterontharder, kalkaanslag is verdwenen

“Quooker ontkalken is niet meer nodig door de AquaCell waterontharder, kalkaanslag is verdwenen”

Echtpaar Kievit van Goeree-Overflakkee:

Echtpaar Kievit

Echtpaar Kievit Oude-Tonge (Zuid-Holland)

‘Heel blij met onze AquaCell waterontharder – we hebben geen kalkaanslag meer in de Quooker’

Zuur was het, vindt Carola Kievit, dat ze een paar jaar nadat ze hun nieuwe huis hadden betrokken al hun dure kranen moesten vervangen. Kalk in de waterleiding (lees: kalkaanslag) had de keramische delen aangetast. Toen ook de Quooker het bijna begaf was de maat vol. Een AquaCell waterontharder voor heel het huis bleek de oplossing.

Was het een folder in de bus? Ze weet het niet meer, maar Carola en Wouter Kievit kwamen bij AquaCell uit op hun zoektocht naar een oplossing voor hun kalkprobleem. “Het irriteerde me mateloos," zegt Carola: “We kwamen hier zeven jaar geleden in een gloednieuw huis – alles nog spic en span – maar binnen de kortste keren moesten we de badkranen laten vervangen en sloeg het granieten aanrecht wit uit.”

Kalk in de waterleiding! Op Goeree-Overflakkee weten ze wat hard leidingwater betekent. “Kranen, vooral keramische, gaan niet heel lang mee; tegelijk ben je voortdurend bezig met de buitenkant schoon te maken. En in je wasmachine gebruik je natuurlijk behoorlijk wat van dat ontkalkingsmiddel.”

Kalkvlekken in de badkamer en de keuken, en kalkaanslag in apparaten vormen waarschijnlijk de grootste huishoudelijke ergernis. Ging het vroeger om niet meer dan het uiterlijk van een pannetje of een koperen keukenkraan, tegenwoordig raakt verkalking onze badkamerinrichting, kostbare aanrechten, cv-ketels, vaatwassers en wasmachines, water- en stoomkokers, cooker, of zelfs stoomcabines.

Quooker

Carola Kievit zag met lede ogen hoe niet alleen haar sanitair en granieten aanrecht, maar ook haar Quooker werd aangetast. “Hij ging lekken en ik moest er een monteur van de fabrikant bij halen om hem schoon te laten maken; kennelijk een specialistisch karweitje, zo'n quooker ontkalken en schoonmaken.”

Geen goedkoop akkevietje en volgens de monteur te wijten aan overdadige kalkaanslag. Ze kon er op wachten dat het probleem met de Quooker zich wéér zou voordoen.
De maat was vol en echtgenoot Wouter verdiepte zich in het onderwerp, zocht op internet naar de oplossing. Een magneet zou het niet zijn; dat hadden ze al geprobeerd en kon worden afgedaan als ‘flauwekul’. Het harscellenysteem bleef over als enig serieus alternatief. En AquaCell kwam het beste over.

Er stáát inmiddels een AquaCell waterontharder in de meterkast. “En ik merkte het effect bijna direct,” zegt Carola. “Geen kalk meer in de waterleiding dus het water smáákt veel lekkerder. De kranen zijn weer gaan glimmen, oude kalkaanslag laat los. Ik doe alleen nog maar waspoeder in de wasmachine. Het aanrecht is weer schoon en glanst als vanouds.”

Er is voor Carola nog een heel andere reden om blij te zijn met haar AquaCell. “Mijn man heeft een hartstikke drukke baan. Als die thuis komt, denkt-ie niet ‘Ik ga eens met een lapje langs van alles’. Ik heb zelf een druk sociaal leven met een dochter van negen, vrijwilligerswerk en vriendinnen. Poetsen staat dus niet het hoogst op het prioriteitenlijstje. Maar mijn schoonmoeder is heel netjes. Als die langs komt dan wil ze gelijk gaan poetsen als ze iets ziet. Dat voelt best ongemakkelijk. Van dat ongemak ben ik nu grotendeels verlost dankzij ons heel zachte water.”

Okay, er hangt een prijskaartje aan, maar Carola vindt dat ze een goede investering hebben gedaan. “Weet je wat het kost om eens in de zoveel jaar al je keramische kranen te vervangen? Om nog maar te zwijgen over je andere apparatuur. Nee, ik heb geen moment spijt; ik ben heel blij met mijn AquaCell en ik zou hem iedereen, ook mensen die geen Quooker of andere dure apparatuur hebben, aanraden.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi