1. Home
  2. Ervaringen
  3. We deden het vanwege onze gezondheid, maar zacht water heeft meer voordelen

“We deden het vanwege onze gezondheid, maar zacht water heeft meer voordelen”

Dit voorjaar lieten Henny (71) en Tineke (70) van Lieshout uit Nuenen een AquaCell waterontharder installeren door AquaCombi. “Op 7 mei”, weet Henny nog precies. “Sindsdien is mijn vrouw van haar jeuk verlost. En zelf heb ik ook geen last meer van mijn droge huid.”

Henny en Tineke van Lieshout

Henny en Tineke van Lieshout Nuenen (Noord-Brabant)

Ze ontdekten de AquaCell via een advertentie. Die lieten ze elkaar meteen lezen, want Tineke had al een tijdje last van jeuk. “Die was van de ene op de andere dag gekomen”, vertelt ze. “Vooral op mijn hoofd was het soms zo erg dat ik er ’s nachts wakker van lag. Ik ben naar een dermatoloog gegaan, maar die wist ook niet waardoor het kwam. Toen dacht ik: dan zullen we er zelf iets op moeten vinden. Nou, dat is gelukt.”

Overtuigende demonstratie

Eerst bezochten ze de website van AquaCombi. “Daar kun je makkelijk iets aanklikken voor een offerte”, zegt Henny, die vervolgens een afspraak maakte voor een vrijblijvende demonstratie. “Met een slangetje sloten ze een mobiel apparaat aan op de keukenkraan, zodat we zelf konden controleren hoe zacht het water daarvan wordt. Het klinkt misschien gek, maar het lijkt net alsof zacht water op de een of andere manier natter is. Het voelt soepeler aan.”

In het diepe

Vrij snel besloten ze de knoop door te hakken. “We hebben het wel even goed doorgesproken”, verzekert Henny. “Want je hebt het wel over een uitgave van meer dan 2000 euro. Dat is geen kattenpis, om het maar op z’n Brabants te zeggen.” Tineke: “Omdat wij nog niemand in onze kennissenkring hadden die er al eentje had, hebben we onszelf als het ware in het diepe gegooid. Maar dat pakte dus goed uit."

Geen spoortje kalk meer

“We hebben het gedaan vanwege onze gezondheid, maar nu komen we erachter dat zacht water meer voordelen heeft”, vervolgt ze. “Mijn stoomstrijkijzer bijvoorbeeld. Dat moest ik om de haverklap ontkalken, maar dat is nu niet meer nodig. Hetzelfde geldt voor het koffiezetapparaat en de waterkoker. In de douche en het bad heb ik geen kalk meer op de tegels. De wastafel, de kranen: geen spoortje. En ik hoef nauwelijks nog schoonmaakartikelen te gebruiken bij huishoudelijke karweitjes. Glazen tafels, glaswerk, spiegels, maar ook de ramen en het houtwerk: het vuil vliegt eraf.”

Vakkundige montage

Henny knikt instemmend: “Ik was mijn auto wel eens met de hand. Voorheen deed ik dat met sop, nu met een emmertje schoon water. Maar er is nog iets dat ik kwijt wil, iets dat ik eigenlijk een beetje mis in andere advertenties over de AquaCell. De montage. Die is bijzonder netjes en snel verlopen. Zonder problemen, gewoon in de meterkast. Dat mag ook wel eens aangehaald worden. Ze zijn heel vriendelijk en brengen alle gereedschappen zelf mee; je hoeft niks voor te bereiden. De hele installatie werkt zonder elektra, dus je hebt ook geen extra stroomleiding of stopcontact nodig.”

Tuin sproeien met ongefilterd leidingwater

Hij heeft nog een advies aan andere gebruikers: “Je kunt de AquaCell ook tijdelijk buiten werking stellen met de gemonteerde bypass aansluiting. Als je bijvoorbeeld de tuin wilt sproeien of de vijver wilt bijvullen. Dat doe je dan gewoon met ongefilterd leidingwater. En daarna sluit je de AquaCell met de bypass net zo makkelijk weer aan.”

Nooit meer zonder

“Wij zouden niet meer zonder willen”, besluit Tineke. “Als we ooit verhuizen, dan nemen we ’m mee.” En als eventuele nieuwe bewoners het apparaat liever willen overnemen?

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi