1. Home
  2. Ervaringen
  3. Verlost van keihard drinkwater in Wichmond dankzij AquaCell

“Verlost van keihard drinkwater in Wichmond dankzij AquaCell”

Ze weten het zeker; waar ze uiteindelijk ook terecht zullen komen, nooit zullen ze afscheid nemen van hun trouwe AquaCell. De waterontharder die ze, naast heerlijk zacht kraanwater, nog extra voordelen bracht, is voor het echtpaar Van der Velde in Wichmond een van hun beste aankopen ooit.

Gerlof en Petra van der Velde

Gerlof en Petra van der Velde Wichmond (Gelderland)

“Alles wat hier in huis goed gaat komt door de AquaCell, grappen wij vaak.” Er lijken nauwelijks grenzen aan het enthousiasme van Gerlof van der Velde over zijn waterontharder. “Perfect apparaat, uitstekende begeleiding door de leverancier en allerlei onverwachte nevenvoordelen; niet alleen zacht en smakelijk water.”

Water is een onderwerp dat de geboren Fries, maar al heel lang Achterhoeker, sinds een kwart eeuw fascineert. “Het is een levensader. Maar dat staat of valt natuurlijk met de kwaliteit. Nu hebben we hier in Wichmond buitengewoon hard kraanwater, met heel veel kalk erin. Dat is niet alleen slecht voor allerlei apparatuur, maar ook schadelijk voor mijn eigen lichaam. Een verwarmingselement in een wasmachine kunnen je vervangen als die kapot gaat van kalkaanslag. Maar mijn eigen lijf, da’s een ander verhaal.”

Prijs AquaCell verbleekt bij levensduur

Een neef van meneer Van der Velde had al heel vroeg een waterontharder in huis. Dat leek hem wel wat. “Maar het was ook een heel gedoe: slepen met zware zakken zout – nodig om het apparaat regelmatig te ‘regenereren’. Toen ben ik me er eens in gaan verdiepen.” Na héél lang om zich heen en op internet kijken, wist hij het: het moet een AquaCell zijn. Hij had een heleboel gunstige ervaringen van gebruikers verzameld – “Vol lof allemaal” – maar wat hem definitief over de streep trok was de belofte dat het apparaat dertig jaar zonder problemen mee zou kunnen. “Het is een compact systeem dat geen stroom nodig heeft, maar aangedreven wordt door de kracht van het leidingwater.”

Die lange levensduur deed de prijs van ruim 2000 euro verbleken. “Aanvankelijk hikten we nog wel tegen zo’n uitgave aan, maar toen we een oude historische boerderij kochten vond ik het een goed moment om de AquaCell aan te schaffen. Nooit spijt van gehad. De buitenkant van de boerderij is inmiddels gerenoveerd, nu de gedateerde binnenkant nog. In de natte ruimtes stonden bruinrode strepen aanslag op de muren. Die lossen met ons nieuwe zachte water geleidelijk aan op! Tegelijk gebruiken we ongeveer meer dan de helft minder wasmiddelen voor de wasmachine en de vaatwasser. Auto en ramen wassen is een feest.” Het echtpaar Van der Velde kan dus met een gerust hart die nieuwe badkamer laten installeren.

Onverwachte cosmetische effecten

Waar Gerlof en Petra van der Velde ook verguld mee zijn: er waren nog meer positieve effecten dan verwacht. “Ik heb altijd vrij ernstig zwemmerseczeem gehad en kloven in de vingers en tenen. Binnen een paar weken na installatie van de AquaCell was het over. En volgens onze dochter glanzen de vachten van de paarden als nooit eerder sinds ze die doucht met onthard water. Toeval misschien: we kregen complimenten van de mondhygiëniste voor onze schone tanden. Wat in elk geval zeker is: het zachte water is niet alleen heerlijk om te douchen, het smáákt ook veel beter.”

En dit moet Gerlof van der Velde ook nog even kwijt: “De leverancier onderscheidt zich in deze markt door 100% klantvriendelijkheid en een perfecte service. Dus ja: onze AquaCell is het helemaal. Als we ooit kleiner gaan wonen, dan verhuist ie gewoon met ons mee!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi