“We hebben het erop gegokt: baat het niet, dan schaadt het niet”

Antoon en Manny Hendriks lieten eind 2014 een AquaCell waterontharder installeren. Mevrouw Hendriks heeft daardoor stukken minder last van haar huidaandoening. En ook aan tal van andere zaken merken ze dat het leidingwater nu veel zachter is dan vroeger. Het drinkwater smaakt lekkerder, glazen komen schoner uit de vaatwasser, geen strepen meer in de douche. Zelfs het poetsen van zijn bril gaat meneer Hendriks makkelijker af…

Antoon en Manny Hendriks
Antoon en Manny Hendriks
Vilsteren (Overijssel)

“Ik hoef mijn bril nu alleen nog maar onder de kraan te houden om hem schoon te krijgen,” zegt Antoon Hendriks (70) uit Vilsteren lachend, als hem wordt gevraagd of hij het verschil merkt tussen hard en zacht leidingwater. Hij is al enige tijd gepensioneerd, maar naar eigen zeggen nog steeds een echte ‘houtwurm’. “Houtdraaien, snijden… Ik zat altijd in de restauratie, nu doe ik het nog zuiver als hobby.” Het verklaart waarom hij zijn bril regelmatig moet schoonmaken.

Van alles geprobeerd

Zonder gekheid: een vuile bril was natuurlijk niet de belangrijkste reden voor de heer Hendriks om een AquaCell aan te schaffen. Dat was de gezondheid van zijn vrouw, Manny Hendriks-Kemper (72). Zij had te kampen met een huidaandoening aan haar benen. “Eerst zijn we daarmee naar de dokter geweest. Maar zalfjes werkten niet. Eigenlijk werd het alleen maar erger. Ze is in het ziekenhuis geweest voor een behandeling met lichtstralen. Ook dat hielp niet. Nee, we hebben echt van alles geprobeerd. Maar zonder resultaat.”

De gok zeker waard

Totdat het echtpaar op het spoor kwam van de AquaCell waterontharder. “Ik las er een bericht over”, herinnert de heer Hendriks zich. “In de krant geloof ik. Maar het kan ook een ander blad zijn geweest, dat doet er niet toe. Ik heb het meteen opzij gelegd voor mijn vrouw, zodat zij het ook kon lezen.” Ze waren het er samen al snel over eens: gewoon proberen. “Baat het niet, dan schaadt het niet. Dan ben je misschien een paar duizend euro kwijt, maar gezien de situatie van mijn vrouw was dat de gok zeker waard.”

Persoonlijke demonstratie

Het bezoek van een vertegenwoordiger gaf de doorslag. “Die heeft ons een demonstratie gegeven. Na een paar dagen bedenktijd hebben we tegen elkaar gezegd: we doen het gewoon. We hebben een afspraak gemaakt voor de installatie en ze hebben de ontharder op een nette manier geplaatst, direct na de hoofdkraan. Binnenshuis is nu alle water zacht. Alleen de tuin sproeien we nog met grondwater.”

Blote benen

Het echtpaar Hendriks wil de AquaCell niet meer missen. “Dat durf ik gerust te zeggen ja. Het zachte water, dat is zo’n opmerkelijk verschil. Mijn vrouw, die loopt weer met blote benen. Twee van mijn kleinkinderen hebben ook een lichte huidaandoening. Die zie je ook beter worden als ze hier een week op vakantie zijn.”

Je proeft het

En het drinkwater? “Veel lekkerder. Wij drinken allebei veel water. Nou, je proeft het. Zet twee glazen naast elkaar, ik haal er meteen uit welke onthard is. Maar je merkt het ook aan de kranen, aan het glas in de douchecel, aan de manier waarop de glazen uit de vaatwasser komen. En mijn bril hè. Die kan ik zo weer op als ik hem onder de kraan houd. Dat is echt waar.”

Zelf de kracht van zacht ervaren?

Offerte aanvragen