1. Home
  2. Ervaringen
  3. We hoeven een stuk minder te poetsen dankzij Aquacell

“We hoeven een stuk minder te poetsen dankzij Aquacell”

Karin Jonkers (56) en haar vrouw Peet Engel (55) wonen in een jarenzeventighuis in Tilburg. Door het harde water hebben ze jarenlang last gehad van kalkaanslag. Karin: “We waren die kalk en het vele poetsen wel een beetje zat, maar konden geen oplossing vinden. Tot we van de AquaCell hoorden.”

Karin Jonkers en Peet Engel

Karin Jonkers en Peet Engel Tilburg (Noord-Brabant)

“In onze vorige badkamer hadden we een glazen deur, die veel te lijden had onder de kalkaanslag”, vertelt Karin. “Na elke douchebeurt moesten we het glas en de kraan poetsen en de wand- en vloertegels schrobben met agressieve schoonmaakmiddelen. We hebben van alles geprobeerd om de kalkaanslag te verminderen, maar niets hielp.”

Tot Karin en Peet in een lokaal nieuwsblad lazen over de AquaCell en de voordelen daarvan. Karin: “Inmiddels hadden we ook plannen om onze badkamer te verbouwen. Voor ons hét moment om definitief af te rekenen met die kalkaanslag.” Nadat ze online wat meer informatie over de AquaCell hebben opgezocht, maakten ze een afspraak.

Netjes op een plankje

“Het contact met de mensen van AquaCell was uiterst correct”, aldus Karin. “Er kwam er een vriendelijke meneer bij ons thuis langs om alles uit te leggen. En ook de installateur was heel behulpzaam.” De AquaCell wordt verbonden met de watermeter. In het huis van Karin en Peet zit die, zoals in de meeste woningen, in de meterkast. Karin lacht: “Ik dacht nog, dat gaat nooit passen. Maar de installateur heeft zelfs een plankje voor ons gemaakt zodat we ook nog andere spullen in de meterkast kwijt kunnen.” En de prijs? Karin: “Ik kan me voorstellen dat de prijs van ruim tweeduizend euro mensen afschrikt, want het is een behoorlijke investering. Wij konden het ons gelukkig veroorloven. Het scheelt natuurlijk dat je er verder geen onderhoud meer aan hebt. Je hoeft alleen maar af en toe nieuwe zoutblokken toe te voegen.”

Schone apparaten

Karin: “We hebben de AquaCell nu zo’n twee jaar en we zijn er nog steeds heel blij mee.

Natuurlijk moeten we nog steeds wel poetsen, maar dat is echt een stuk minder geworden.” Of dat ook scheelt in het gebruik van schoonmaakmiddelen? Karin: “Jazeker, je hebt veel van alles veel minder nodig. Dat geldt niet alleen voor schoonmaakmiddelen, maar ook voor wasmiddel, vaatwaspoeder... En voor doucheproducten. Als we per ongeluk toch een keer teveel shampoo gebruiken, merken we dat meteen, want dan hebben we opeens heel veel schuim. Het water voelt ook heel anders aan. Peet had altijd veel last van een droge huid, maar dat is nu een stuk minder.”

Karin en Peet merken het verschil ook aan de apparaten in huis. “Ik blijf me erover verbazen hoe schoon de binnenkant van de waterkoker nu is, en ons espresso-apparaat hoeft ook niet meer ontkalkt te worden”, legt Karin uit. “We houden bijna tijd over!”, lacht ze.

Ouderinitiatief

Samen met andere ouders zijn Karin en Peet een kleinschalige woonvorm aan het realiseren voor acht jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Ook daar zou een AquaCell goed werken. “Denk alleen al aan het makkelijker schoonhouden van alles, het positieve effect op een droge huid en de langere levensduur van apparaten”, licht Karin te. “We zijn inmiddels zover dat de AquaCell op de begroting staat.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi