1. Home
  2. Ervaringen
  3. We hoeven een stuk minder te poetsen door AquaCell

“We hoeven een stuk minder te poetsen door AquaCell”

Een goed lopende Bed & Breakfast brengt veel schoonmaakwerk met zich mee, ondervonden Matsje Wijtsma (61) en Sjoerd Helbig (63). Nu ze ontkalkt water hebben gaat dat veel makkelijker en zonder agressieve schoonmaakmiddelen. Ook apparaten hoeven ze niet meer te ontkalken. Matsje: “We hebben aanmerkelijk plezier van de AquaCell, dat is een feit.”

Matsje Wijtsma en Sjoerd Helbig

Matsje Wijtsma en Sjoerd Helbig Rinsumageast (Friesland)

De tweehonderd kilometer lange Elfstedenroute loopt langs hun boerderij aan de Ee net onder Dokkum. Het laatste stuk voor de finish. Zo’n vijftien jaar geleden betrokken Matsje en Sjoerd de vervallen boerderij. Tien jaar lang hebben ze er samen aan gerestaureerd en gerenoveerd. Toen de zes kinderen – “Hij had er drie en ik had er drie” – de deur uit waren vonden ze de boerderij “asociaal groot voor twee personen”. Na wat onderzoek besloten ze uit te proberen hoe het was om een kamer met ontbijt te verhuren. “En dat vonden we leuk,” zegt Matsje. “Mensen die bij ons overnachten zijn voor het overgrote deel toeristen. Heel soms verblijft er iemand die in de buurt werkt.” Die toeristen fietsen of wandelen vaak de Elfstedentocht. “Of ze doen hem SUP-end: Stand Up Paddling, met zo’n plank.” Matsje moet lachen. ”Zelfs met paard en wagen! Alleen wij hebben geen stallen meer, maar gelukkig konden we de paarden bij de buurvrouw onderbrengen.”

Geen agressieve schoonmaakmiddelen meer

Regelmatig nieuwe gasten betekent regelmatig poetsen. “Helemaal de douchedeuren en alle kalkaanslag op het sanitair. Ik stond echt te schrobben met zo’n harde borstel. Eerder hadden we ons al eens georiënteerd, maar vonden de investering van ruim 2000 euro toen nog te groot. Nu met de Bed & Breakfast loont het wel. Naast dat het tijd en moeite scheelt hoef je minder schoonmaakmiddelen te gebruiken en ook niet meer van die agressieve. Het werkt namelijk veel beter. En vaatwasserblokjes doen we door de helft. Je wordt er niet rijker van, maar waarom zou je meer gebruiken dan nodig? En,” zegt Matsje, ”het witte beddengoed dat ik gebruik blijft ook hartstikke wit.”

“Het water smaakt lekkerder”

Niet meer ontkalken

“In de agenda zette ik altijd dat ik om de twee maanden het koffiezetapparaat en de waterkoker moest ontkalken. Dat doe ik niet meer. Ook de vaatwasser en de wasmachine liet ik een keer in de zoveel tijd met een flesje van dat schoonmaakspul op 90° draaien. Ook dat doe ik niet meer. Het scheelt echt een hoop. En het opvallende is dat bestaande kalkaanslag zelfs verdwíjnt,” zegt ze nog steeds licht verbaasd. “Wij gebruiken nog altijd zo’n ouderwets emaillen eierpannetje. Dat was aan de binnenkant helemaal geel geworden van de kalk. Nu is het weer wit: gewoon schoon gekookt.”

Eczeemplekjes zijn weg

“Op mijn huid had ik soms wat eczeemerige plekjes; die zijn weg.” Sjoerd voegt toe: “Het water is echt lekker zacht. Het voelt als een film op je huid.” Matsje vertelt verder: “Voor de gasten hebben we een briefje opgehangen waarop staat dat het water ontkalkt is. Ze zouden het kunnen voelen aan hun huid of kunnen proeven aan hun kopje thee of koffie. Vreemd genoeg krijgen we daar maar heel soms reactie op. Zelf vind ik dat het water veel lekkerder smaakt en je echt het verschil proeft.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi