1. Home
  2. Ervaringen
  3. Zacht water van de AquaCell is pure verwennerij

“Zacht water van de AquaCell is pure verwennerij”

Hij is heel gevoelig voor water, bekent hij. Dus was kunstenaar Gerard Zuyderhoff meer dan aangenaam verrast toen hij het zachte water proefde dat een medewerker van AquaCell in Zuyderhoffs eigen keuken voor hem maakte. Het is een service van het bedrijf om geïnteresseerde consumenten te demonstreren wat je met een AquaCell doet: hard leidingwater omwerken tot kalkvrij water.

Familie Zuyderhoff

Familie Zuyderhoff Dalfsen (Overijssel)

“We brachten ooit onze vakantie door in een huis in Frankrijk en daar kwam heerlijk water uit de kraan: zo fijn ook hoe dat aan je huid voelde. Ik vond dat toen vanzelfsprekend, maar later – in Nederland – werd ik me ervan bewust dat er grote verschillen zijn. Ik drink graag water, maar hier voelt het onaangenaam stroef in de mond.” En toen las hij die advertentie waarin een AquaCell-gebruiker enthousiast over zijn ervaringen vertelt. Zijn nieuwsgierigheid was genoeg geprikkeld om een demonstratie aan huis aan te vragen.

Mijn partner was al snel helemaal om

“Ik was meteen verkocht. Het resultaat was overtuigend. Die AquaCell-medewerker was ook een aardige man: geen verkooppraatjes en zo. Hij heeft absoluut geen druk uitgeoefend. Mijn partner was enigszins cynisch toen ik het hem vertelde. ‘Ik heb het toch zelf gevoeld!’ zei ik. ‘Dan betaal ik het wel uit mijn eigen zak.’ Dat is toch even 2200 euro, maar we hebben er nooit spijt van gehad. ‘We’, want mijn partner was al snel helemaal om. En die prijs lijkt wel stevig, maar als je kijkt wat je ervoor krijgt en hoe lang het systeem meegaat, dan is het uiteindelijk maar een klein bedrag.”

De AquaCell doet nu het werk

Gerard was het vooral te doen geweest om die verrukkelijke smaak die hij zich nog zo goed uit Frankrijk herinnerde. Maar toen de AquaCell er eenmaal stond werd hij zich bewust van alle andere voordelen die in de advertentie waren genoemd. “We hadden net onze boerderij verbouwd met twee nieuwe badkamers. Tot dan hadden we een fantastische hulp die onder meer het sanitair schoon hield. Maar kort na de verbouwing is ze met pensioen gegaan, wat we haar van harte gunden. Tot onze verrassing ontdekten we dat er in de nieuwe badkamers maar weinig te poetsen viel: de AquaCell deed nu het werk.”

Pure verwennerij voor mijn handen

Kraanwater, koffie en thee smaken het tweetal beter dan ooit. En Gerard geniet zelfs van de kleine afwasjes waar hij eerder zo’n hekel aan had. “Er zijn wat dingen die niet in de vaatwasser mogen. Die doe ik zelf en dat is pure verwennerij voor mijn handen.”

Het wordt nu hoogste tijd dat de Consumentenbond eens realistischer wordt op dit onderwerp, vindt Gerard. “Die vindt particuliere waterontharders ‘onnodig’*. En dan komen ze met heel oneigenlijke gezondheidsrisico’s die aantoonbaar onjuist zijn en technische bezwaren die zelfs volgens de rechter irrelevant zijn. Hier zit de bond echt helemaal op het verkeerde spoor. De bond hoeft mij niet te vertellen wat ‘nodig’ is. Vragen ze zich dat ook af van een espresso-apparaat? Wij genieten elke dag van het comfort van onze AquaCell – laten ze dáár nou eens hun aandacht op richten.”

 

* Lees hier onze reactie op de artikelen van de consumentenbond. Lees hier onze feitelijke weerlegging van de door hen genoemde ‘harde feiten’ (red).

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi