1. Home
  2. Ervaringen
  3. Antikalk prestaties van de AquaCell, wij zijn zeer tevreden

“Antikalk prestaties van de AquaCell, wij zijn zeer tevreden”

"De thee is lekkerder en de wasmachine leeft langer”

Familie Zijlmans

Familie Zijlmans Houten (Utrecht)

“Hier, proef dit water eens,” hadden ze gezegd. Regina en Pieter Zijlmans waren op bezoek bij vrienden die, net als zij, in Houten wonen. Ze dronken een slokje uit het aangeboden glas en keken elkaar verrast aan. Dát was lekker! Hun vrienden zaten er een tikje trots lachend bij: “Wij hebben sinds kort een antikalk systeem en nu zijn we eindelijk van die nare smaak en die kalkaanslag van het kraanwater af.”

Dat was drie jaar geleden. Inmiddels staat er ook in huize Zijlmans een AquaCell waterontharder. Regina en Pieter waren onder de indruk van het effect van die ontharder bij hun vrienden; zo’n apparaat zouden ze zelf ook dolgraag hebben. Maar het betekende best een stevige uitgave en daar voorzag de reserve even niet in. “Dus het idee ging in de ijskast,” zegt Pieter. Maar het liet ze niet los. “Wij drinken ’s avonds een flinke pot thee en eigenlijk vonden we die indertijd gewoon vies. Het was eigenlijk wel duidelijk dat het niet aan de thee lag, maar aan het water. Hier is de waterhardheid iets van twaalf, dertien en dat is gewoon érg veel. Goede antikalk maatregelen hebben een positieve invloed op de smaak van het water, zo hadden we gemerkt”.

Huishoudelijke apparatuur

Wat ze na een klein jaar aarzelen over de streep trok waren de problemen met huishoudelijke apparatuur. Pieter: “Keer op keer liep de wasmachine vast. Dan moest er een monteur bijkomen en die zei steevast: ‘Uw leidingwater is te hard. Daar moet u iets aan doen, anders houdt u dit probleem.’ Hetzelfde met de koffiezetapparaten; elke anderhalf jaar of zo konden we een nieuwe kopen omdat-ie kapot was gegaan. We wilden graag een Nespresso-apparaat, maar durfden het niet aan met dit kraanwater. Nou, al die dingen bij elkaar – ook de kalkaanslag in de badkamer en op kranen en in de keuken en zo – hebben ons ten slotte doen besluiten om een AquaCell aan te schaffen als definitieve antikalk oplossing.”

Antikalk apparaat AquaCell

Waarom juist een AquaCell als anti-kalk apparaat? “We hebben op internet rondgekeken en bleven bij deze firma hangen. Het was een duidelijke site en je kon een vertegenwoordiger langs laten komen. Dat hebben we gedaan en toen waren we snel overtuigd. Ze hebben van die proefbuisjes om het effect te laten zien en dat is echt indrukwekkend.”

Pieter deed nog wel even een check bij de huisarts. Hij moet oppassen met keukenzout en een AquaCell waterontharder maakt zichzelf schoon met keukenzout – eens in de zoveel weken moet je twee blokken zout in het apparaat plaatsen.

“De dokter zag geen enkel probleem en ook de mensen van AquaCell verzekerden me dat het zout niet in het leidingwater komt; het wordt uitgespoeld naar het riool.”

Dat zout haalt de familie Zijlmans trouwens zelf op bij de leverancier van AquaCell in Joure. Ze doen dat op weg naar hun familie in Friesland en “dan is het heel gezellig om even ‘een bakje te doen’ bij de leverancier. Hartelijke mensen die tijd en aandacht voor je hebben. Vinden we altijd heel leuk.”

Geen spijt dus van de aankoop? “Absoluut niet! We zijn er heel blij mee,” zegt Pieter. “Het water, de thee en de koffie smaken perfect. En we kunnen met minder zeep en schoonmaakmiddelen af. Ik doe altijd een flinke portie poeder in de vaatwasser. Uit gewoonte, maar volgens Regina kan de dosis een stuk kleiner nu. En met handen wassen merk je het steeds weer: dat voelt een stuk zachter. Maar het belangrijkste is toch wel dat dit voor ons gevoel een duurzame antikalk oplossing is voor behoud van onze huishoudelijke apparaten.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi