1. Home
  2. Ervaringen
  3. Zelfs de bestaande kalkaanslag verdween in Burgum

“Zelfs de bestaande kalkaanslag verdween in Burgum”

“Ik ben nogal een poetser.” Met deze woorden wil Hinke Ekelhof vooral benadrukken dat ze houdt van een schoon huis en dat ze er ook graag voor zorgt dat haar woning schoon is. Maar waar ze niet verzot op is, is onnodig poetswerk. Daarom is ze ook zo blij met de AquaCell die nu een half jaar in huis staat. “Ik was meteen lyrisch.”

Hinke Ekelhof

Hinke Ekelhof Burgum (Friesland)

Als we vijftiger Hinke spreken, wordt er in huis druk getimmerd en gebouwd vanwege een grondige renovatie van de badkamer. Met haar man Fred en hun dochter woont ze nu zo'n elf jaar in deze woning in Burgum en het werd tijd voor nieuw sanitair. Halverwege 2015 zetten ze de eerste stap al in de verbouwing, met de installatie van de AquaCell.

Zachter water in buitenland

“Ik woon vrijwel mijn hele leven in Burgum”, vertelt Hinke. “Dus ik ben gewend aan het water hier.” Dat er kalk in het leidingwater zit, met daaraan automatisch gekoppeld kalkaanslag in bijvoorbeeld de badkamer, nam Hinke dan ook lange tijd voor lief. Hoewel ze wist dat het anders kon. “Tijdens vakanties op Gran Canaria of in Turkije merkten we duidelijk het verschil. Het leidingwater daar voelde anders aan, zachter. Dat merkte je vooral als je een douche nam. Bovendien zag je ook dat de douches in de vakantieverblijven vrijwel geen kalkaanslag hadden.”

Thuis boende Hinke met regelmaat een kalklaag weg van de tegels, kranen en douchekop. “Ik heb met allerlei agressieve middeltjes geprobeerd om de kalk tegen te gaan, maar niets hielp echt goed.” Het kwaad was reeds geschied. Zodoende plande de familie Ekelhof maar een renovatie. “Het kon zo echt niet langer.”

Positieve badkamerverkoper

Tot Hinke op een gegeven moment een artikel over de AquaCell las. Het maakte haar nieuwsgierig. En dat werd alleen maar versterkt toen de badkamerverkoper er ook één had en er lovende woorden over sprak. Er hing wel een prijskaartje aan; ruim 2000 euro.

De familie Ekelhof besloot om verder op onderzoek uit te gaan. Op de website van AquaCell vonden ze veel informatie en troffen ze klanten met positieve verhalen aan. De AquaCell – die op de Nederlandse markt wordt verdeeld door het familiebedrijf Aquacombi uit Joure – is compact, werkt stroomloos én zorgt ervoor dat de hoeveelheid kalk dat in huis door de leidingen stroomt wordt gereduceerd tot nihil. “Toen de vertegenwoordiger van Aquacombi bij ons langskwam, was ik er zelf niet. Maar mijn man vertelde hem dat wat hij ook vertelde, de koop toch door zou gaan. 'Mijn vrouw wil het', zei hij”, glimlacht Hinke.

“Het is echt verbazingwekkend”

En zo werd de geplande verbouwing van de badkamer uitgebreid met de aanschaf van de AquaCell. “Die konden we een half jaar eerder zelfs al installeren. En het is echt verbazingwekkend, maar zelfs de oude kalkaanslag in de badkamer, die ik er met geen mogelijkheid meer vanaf kreeg, verdween. AquaCell maakt het schoner dan Viakal.”

Hinke heeft dan ook positieve verwachtingen voor als de nieuwe badkamer er daadwerkelijk is. “Ik weet zeker dat ik veel minder hoef te poetsen.” Tot die tijd geniet ze ook al van de andere voordelen. “We gebruiken bijvoorbeeld minder zeepproducten. In de vaatwasser hoef ik geen dure blokjes meer te doen. We redden ons nu prima met een theelepeltje van de goedkoopste poeder. En ook in de wasmachine gaan geen pads meer: ik kreeg meteen de melding 'overdosis'. Ook hier zijn we overgestapt op goedkoop poeder.”

“Thee als van beppe”

“Daarnaast zorgt de ontharder er ook voor dat apparaten langer meegaan. In onze waterkoker zit bijvoorbeeld geen vieze kalkrand meer. Nee, het is de investering dubbel en dwars waard. Zeker ook omdat we meer verschil merken: onze huid en haren zijn bijvoorbeeld zachter na het douchen. Net als in het buitenland. En het kraanwater smaakt ook lekkerder. Net als de thee. Die smaakt net als vroeger bij beppe. Die maakte namelijk thee van het water uit de regenton.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi