1. Home
  2. Kopen
  3. Zoutblokken of tabletten bestellen?

Zoutblokken of tabletten bestellen?

Zoutblokken bestellen en bezorgen

Waterontharders gebruiken zout voor het schoonspoelen van de harscellen als ze verzadigd zijn met kalkdeeltjes. Voor elk type of merk waterontharder op basis van ionenwisseling is het nodig om dit zout periodiek te kopen en bij te vullen. Het onthardingszout dat bestaat uit zuiver NaCl, ofwel keukenzout. Hiervan wordt een oplossing aangemaakt die dan over het harsbed gespoeld wordt. Hierna is deze weer klaar is voor het opnieuw ontharden van een hoeveelheid water. Maar welk zout heb ik nodig en waar kan ik het bestellen?

Bij een waterontharder zoals de AquaCell vindt het spoelen in omgekeerde richting plaats omdat dit nog efficiënter is qua werking. Dat heeft namelijk een positief effect op het verbruik van het zout.

Onthardingszout; tabletten of zoutblokken

Wat maakt het nou eigenlijk uit? Zoutblokken of die tabletten? Een AquaCell gebruikt zoutblokken maar en zijn ook waterontharders die tabletten zout gebruiken. De werking is bijna hetzelfde maar met een belangrijk verschil. De tabletten kunnen samenklonteren waardoor ze een zogenaamde zoutbrug gaan vormen. Een vaste massa van zout, vuil en water. Zo’n brug stremt de watertoevoer. Om dit te voorkomen wordt er een middel toegevoegd aan het zout waardoor het minder snel gaat klonteren.

De zoutblokken van de AquaCell zijn vacuüm geperst en worden verpakt in (draag)tasjes van in totaal (2x2,15=) 4,3 kilogram. De reden dat de zoutblokken geperst zijn is dat er geen toevoegingen meer nodig zijn. Een geperste vorm is keihard en dus vormvast.  

De blokken zout kunt u kopen, online bestellen en laten bezorgen via en in de webshop van Aquacombi waarvan u hieronder een link ziet. Wist u trouwens dat veel AquaCell eigenaren nog nooit betaald hebben voor hun zoutleveringen? Die bestellen zonder rekening.

Lezen over het verbruik van de zoutblokken doet u via op de voorgaande link en hier leggen we meer uit over de jaarlijkse kosten voor het onthardingszout.

 

AquaCell is een product van Aquacombi