1. Home
  2. Werking
  3. Is het water uit de AquaCell gedemineraliseerd?

Is het water uit de AquaCell gedemineraliseerd?

Is het water gedemineraliseerd

Nee, het water uit een AquaCell is niet gedemineraliseerd. Daarmee wordt namelijk bedoeld dat alle vaste deeltjes uit de oplossing verdwenen zijn waardoor er simpelweg H2O, ofwel puur water overblijft. Dat is niet wat de Aquacell doet, de AquaCell haalt alleen calcium en magnesium uit het water. 

De werking van een ionenwisselaar zoals de AquaCell is ook heel anders. Calcium en magnesium worden gewisseld tegen natrium. De samenstelling van het water verandert dus wel maar door de uitwisseling, en het feit dat de rest van de inhoud van het water ongemoeid blijft, maakt dat het dus niet gedemineraliseerd is.

Dit kunt u goed controleren door de TDS (Total Dissolved Solid) waarde van het water na de AquaCell te meten. Deze zal hetzelfde zijn als voor de behandeling. Ook kunt u met een testset die de KH (carbonaathardheid) meet, constateren dat er op dat gebied niets met het water gebeurd is nadat het door de waterontharder gegaan is.

Een ionenwisselaar kan wel gebruikt worden voor het destilleren van water, maar dan zullen ook de negatief geladen deeltjes uit het water gehaald moeten worden met een zogenaamde anionenwisselaar.

En zelfs dan blijven er reststoffen achter in het water. Om zeker te zijn van volledige verwijdering van alles behalve de H2O moleculen zelf grijpt men toch vaak naar omgekeerde osmose. Deze techniek is hiervoor bij uitstek geschikt.

AquaCell is een product van Aquacombi