“Badkamer na twee jaar nog als nieuw dankzij AquaCell”

Bruinsje Planting (56) woont samen met haar man in het buitengebied van het Zuid-Friese Bantega. Toen ze twee jaar geleden de badkamer van hun jaren-30-woning gingen verbouwen, besloten ze meteen een AquaCell te nemen om het water van kalk te ontdoen.

Bruinsje Planting
Bruinsje Planting
Bantega (Friesland)

“Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar mijn schoonzoon is installateur”, vertelt Bruinsje. “Zij hadden thuis zo’n apparaat dat het water ontkalkt. Dus toen wij gingen verbouwen zei mijn dochter: nooit meer kalk in huis, daar heb je zoveel plezier van. Dus ja, dat leek ons ook wel wat.”

Makkelijke installatie

De installatie bleek een fluitje van een cent: “Wat ik al zei, mijn schoonzoon is installateur. Hij heeft een eigen zaak en installeert deze apparaten vaker. Bij ons kon hij gemakkelijk geplaatst worden. In de kelder, dus mooi uit het zicht.”

Regendouche

En het resultaat? “We hebben zo’n regendouche. Nou, met het harde water hier hadden die gaatjes al lang verstopt gezeten. Nu niet. We hebben onze badkamer nu twee jaar en hij is nog gewoon als nieuw. Natuurlijk moet je nog wel eens schoonmaken; maar dat kan nu gewoon met een sopje en dan is het klaar.”

Het comfort telt

Dat ze dankzij het zachte water op schoonmaakmiddelen bespaart is mooi meegenomen, maar voor Bruinsje en haar man telt vooral het comfort: “Zelf werk ik als verkoopster bij een bakkerij in Heerenveen en mijn man is chauffeur op de melkwagen. Soms heb je het allebei zo druk en is het snel even douchen en wegwezen. Als je dan steeds de kalk weer te lijf moet…”

Best een kapitaaltje

De investering in de AquaCell is volgens Bruinsje een goede beslissing geweest. “Hij kost ongeveer 2000 euro als ik me niet vergis. Maar ja, het is sowieso best een kapitaaltje, zo’n nieuwe badkamer. Nu blijft ie er ook als nieuw uitzien. Of laat ik het zo zeggen: als we ooit gaan verhuizen, dan nemen we onze AquaCell zeker mee. Vooral als we in deze omgeving blijven, want we hebben hier erg hard water.”

Enthousiaste ambassadeur

Gevraagd of ze anderen ook een AquaCell zou aanbevelen, blijkt Bruinsje niet alleen een tevreden gebruiker, maar ook een enthousiaste ambassadeur; ze attendeert andere mensen graag op het bestaan van de AquaCell. “Het schiet me altijd meteen te binnen als ik van iemand hoor dat ze aan het verbouwen zijn. Maar ik weet natuurlijk niet of ze allemaal naar me luisteren.”

Zelf de kracht van zacht ervaren?

Offerte aanvragen