1. Home
  2. Ervaringen
  3. Damiën geniet van douchen dankzij AquaCell

“Damiën geniet van douchen dankzij AquaCell”

Douchen deed de jonge Damiën Wouts uit Bergen-op-Zoom maar met mate. Het water deed zijn huid meer kwaad dan goed. Totdat zijn ouders een AquaCell aanschaften. Toen werd alles anders.

Familie Wouts

Familie Wouts Bergen op Zoom (Noord-Brabant)

“Mama, wanneer komt dat apparaat nou?” Zevenjarige Damiën Wouts kon niet wachten tot de AquaCell geplaatst werd. En toen die er dan was, in de lente van 2016, werd hij er compleet gelukkig van. Het apparaat had een nóg gunstiger effect op zijn kwetsbare huid dan zijn ouders hadden durven geloven. Zijn moeder Tamara: “Tot dan toe douchten we hem niet vaker dan één, hooguit twee keer in de week. En niet langer dan vijf minuten. Het probleem was dat zijn huid daarna altijd enorm uitgedroogd was.”

‘Dit hadden we zeven jaar eerder moeten doen!’

Damiën heeft de huidaandoening ichthyosis vulgaris ofwel visschubziekte, een erfelijke aandoening. In Damiëns geval een aandoening die alléén op jongens overgaat. Damiëns opa en een neefje hebben de ziekte ook. Er zijn grote overeenkomsten met een andere huidziekte: atopisch eczeem. De grootste hinder ondervinden de patiënten van het extreem uitdrogen van de huid, nota bene vooral als ze gedoucht of gezwommen hebben.

Maar Damiën doucht nu, als hij de kans krijgt, elke dag! En hij geniet ervan. Zijn huid is nu een stuk zachter en rustiger. “Zelfs de vlekjes op zijn armen en benen zijn veel minder geworden. Dit hadden we zeven jaar eerder moeten doen!”

Verreweg de meeste mensen schaffen een AquaCell aan om verlost te zijn van kalkaanslag in de badkamer, de keuken en warmwaterapparaten zoals Quooker of waterkoker. Maar Tamara en Patrick Wouts kozen voor zacht water omwille van Damiën.

Dermatoloog: zacht water is goed voor de huid

“Kinderen kunnen hard zijn onder elkaar”, zegt Tamara. “In het voorjaar van 2016 zagen we de symptomen zich uitbreiden naar de nek, hals en armen van Damiën. We wilden niet dat hij op school gepest zou worden omdat hij er anders uitzag. We hadden al eens gelezen dat zacht water goed voor de huid was. Mijn man Patrick is toen op internet gaan zoeken en kwam bij AquaCell uit.”

Tijdens een bezoek aan de dermatoloog vroeg Patrick of zacht water inderdaad beter voor Damiën zou zijn. De arts bevestigde dat. “Toen wisten we: We moeten een AquaCell hebben. Hopend dat het iets zou helpen.”

Mooi meegenomen: de badkamer is kalkvrij

Waarom juist AquaCell? Tamara: “Hij is met een aanschafprijs van 2000 euro niet de goedkoopste, maar wel heel geloofwaardig qua werking. En je hebt er geen dure filters voor nodig; alleen eens in de zoveel tijd twee zoutblokken erin. Het ding gebruikt ook geen stroom en er zitten geen kwetsbare dingen in die kapot kunnen.”

“We hoefden niet lang na te denken. Damiën was het waard. En als het onverhoopt weinig of niks zou uithalen, nou dan had ik altijd nog een kalkvrije badkamer!” Want dat was haar zeker niet ontgaan. “Voor ons was het geen reden om een AquaCell te kopen, maar de ‘bij-effecten’ zijn wel heel aangenaam.”

De allerlaatste grote beurt

Zo vindt Tamara het kalkvrije water ook voor haar eigen huid een weldaad. En haar theezetter – “Ik drink de hele dag thee”- heeft niet langer dat bruine randje, zoals ook haar waterkoker vrij van aanslag blijft. Net als de wc. “En de douchewanden droog ik lekker niet meer af; dat hoeft niet meer.”

Vlak voordat de AquaCell werd geplaatst had ze alles in huis nog eens extra schoon gemaakt en ontkalkt. “Zo van: één laatste grote beurt en daarna ben ik er voorgoed vanaf. Zo ziet het er dus ook uit.”

Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk Damiëns geluk. Tamara: “Het effect was er vrijwel direct. Hij vindt het geweldig en wij zijn er heel blij mee. Ik heb dit verhaal graag willen vertellen omdat ik hoop dat andere mensen – die net als wij in het begin hier niks van wisten – iets aan onze ervaringen hebben.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi