“De meest elegante manier om van kalkaanslag verlost te worden”

"Die kraan werkt weer normaal! Daar stonden we toch even van te kijken. Zo'n kraan die stroef open en dicht gaat. Een paar weken nadat onze waterontharder was geplaatst zei mijn vrouw 'Ik kan hem weer makkelijk open krijgen, de kalkaanslag is weg'. En dat was echt waar."

Henk Rijkee
Henk Rijkee
Almere (Flevoland)

Henk Rijkee uit Almere is ervan overtuigd dat die kraan weer werkt omdat de aangekoekte kalkaanslag binnenin is opgelost. En dat komt door het kalkvrije water waarvan het gezin al een jaar geniet. Die kalk waren ze echt goed zat.

Aangekoekte kalkaanslag

"We hadden net een nieuwe badkamer ingericht en binnen een paar maanden zag je alweer een wit waas en vlekken van de kalkaanslag. Ook al probeerde je netjes alles droog te maken." Dus ging Henk Rijkee zijn licht opsteken op internet. "Daar ben ik best even mee bezig geweest, maar toen wist ik het ook. Zo'n magneet rond de leiding, daar zag ik niks in; het was niet duidelijk hoe dat moest werken. Maar die harscel, dat is wel overtuigend. Alleen: wie is de beste aanbieder?"

Hij mailde verschillende dealers voor extra informatie. "Er zijn er die dagen nodig hebben voor een reactie, sommige reageren helemaal niet. Maar van AquaCell had ik binnen tien minuten antwoord! Ik was toch al van dat merk gecharmeerd, want ze hebben van die mooie compacte zoutblokken, terwijl je bij andere systemen met zakken van 25 kilo moet hannesen."

In het AquaCell systeem vangen twee cellen van kunsthars de kalkdeeltjes uit het water. Na verloop van tijd is een cel verzadigd. Hij wordt dan gespoeld met een zoutoplossing en daarna werkt hij weer als nieuw. Die cyclus kan bijna eindeloos herhaald worden. Het systeem verzorgt alles zelf; de eigenaar hoeft alleen maar het zout aan te vullen als dat bijna op is.

De AquaCell is gebruiksvriendelijk

"Daar ben ik echt van gecharmeerd," zegt Rijkee. "Dit systeem is zó elegant. Het is klein, het heeft geen elektriciteit nodig en dan die kleine zoutblokken. Je hoeft ook helemaal niks in te stellen of te regelen. Ik heb andere systemen gezien, dat zijn enorme apparaten, die liggen stil als ze spoelen - de AquaCell gaat gewoon door - en daar moet je spoeltijden en zo instellen. Hier heb je geen omkijken naar en wij hebben hem gewoon in de trapkast staan. De monteur heeft de aan- en afvoer van water naar de meterkast gemaakt."

Het water smaakt beter

Heel het gezin, de ouders en de twee bijna volwassen zoons, zijn maar wat blij met de ontharder. "Je voelt het verschil in waterhardheid direct aan je handen; zó zacht als het water is. En je gebruikt minder zeep. Het bespaart je uiteindelijk geld in zeep en schoonmaakmiddelen en dat je leidingen en apparatuur langer meegaan. Maar uiteindelijk vind ik de luxe, het gemak en de lange garantie doorslaggevend. Ik kan de douchewanden gewoon afspoelen en uit zichzelf laten opdrogen zónder kalkstrepen!"

Oh ja, en dan vergat hij bijna nog te melden dat het water beter smaakt, dat het glaswerk in de vaatwasser zonder zout kan én dat de douchekop weer strakke stralen maakt. "Net zo'n effect als van die stroeve kraan".

Zelf de kracht van zacht ervaren?

Offerte aanvragen