1. Home
  2. Ervaringen
  3. De waterontharder in de sportaccommodaties beviel zo goed, dat ik er privé ook één wilde

“De waterontharder in de sportaccommodaties beviel zo goed, dat ik er privé ook één wilde”

Zo zuinig mogelijk en zo groen als het kan. Met die gedachten in het achterhoofd, zoekt de Stichting Exploitatie en Onderhoud Sportaccommodaties Sneek (SEOSS) continu naar oplossingen om de sportaccommodaties te verbeteren. Annemarie Wolzak is manager van de stichting die in opdracht van de gemeente Súdwest Fryslân de sportcomplexen beheert. Eén van de oplossingen die SEOSS recent toepaste: de installatie van waterontharders. “En dat beviel zo goed dat ik er thuis ook eentje wilde!”

Annemarie Wolzak

Annemarie Wolzak Sneek (Friesland)

Begin 2012 werd besloten om in de Schuttersveldhal in Sneek een waterontharder te installeren. Annemarie Wolzak (51): “We hadden daar goede verhalen over gehoord. De reden dat wij er één aanschaften, was tweeledig. Ten eerste zou het ons een hoop schoonmaakwerk kunnen schelen en ten tweede zou het zorgen voor minder onderhoud aan apparaten en machines die met water te maken hebben.” Als de ontharder in deze sporthal inderdaad de beloften waar zou maken, dan zouden de andere sportaccommodaties in Sneek volgen.

Specialisten

Inmiddels zijn we twee jaar verder en inderdaad: ook in de Sneker Sporthal en op Sportcomplex Schuttersveld staan waterontharders. In Sporthal Duinterpen staan ze nog niet, maar overwegen we ze wel. Dezelfde als die bij de proef gebruikt werd: de TwinTec van de specialisten van AquaCombi uit Joure. Die Friese familiefirma houdt zich al jarenlang bezig met waterontharders en heeft al veel particulieren en bedrijven geholpen aan kalkloos leidingwater. Zo ook dus de Sneker sportcomplexen. “We zijn heel erg tevreden”, vertelt Annemarie Wolzak. “Inderdaad merken we dat we veel minder hoeven te poetsen om bijvoorbeeld de douchegelegenheden schoon te houden. Dat scheelt aanzienlijk in arbeid, maar ook bijvoorbeeld in gebruik van schoonmaakmiddelen: we kunnen met de helft af, terwijl de ruimtes er schoner en netter uitzien. De douches hoeven niet meer ontkalkt te worden.”

“Bovendien weten we ook zeker dat we hiermee de levensduur van machines en apparaten verlengen”, wijst Annemarie op een ander voordeel. “Simpelweg door minder kalkaanslag in de apparaten. Zo hebben we een elektronisch douchesysteem in de sporthallen, die voorheen regelmatig defect was. De oorzaak daarvan was over het algemeen kalkaanslag. Nu we de TwinTec-waterontharders hebben geïnstalleerd, is daar geen sprake meer van!”

Ook thuis

Toen Annemarie in 2013 haar nieuwbouwwoning betrok, was één van de eerste dingen die ze aanschafte een waterontharder. Aquacombi heeft voor particuliere klanten namelijk ook een ideale oplossing: de AquaCell. Deze waterontharder is uitstekend geschikt voor privégebruik, merkt Annemarie ook. “Ik wilde mijn huis zo energiezuinig en duurzaam mogelijk inrichten. Daarom heb ik bijvoorbeeld LED-verlichting geïnstalleerd en onlangs nog zonnepanelen aangeschaft. De AquaCell hoort ook zeker in dat rijtje voorzieningen thuis.”

Ze ervaart dagelijks het genot van zacht water (leidingwater waarin geen kalk zit). “In de keuken ervaar ik het gemak: mijn espressoapparaat hoef ik bijvoorbeeld niet meer te ontkalken en in de vaatwasser hoef ik geen 3-in-1-blokjes meer te gebruiken. Gewoon vaatwaspoeder is meer dan voldoende voor een schone vaat.”

Maar ook in de badkamer ziet en voelt ze het voordeel: “Ik heb een glazen douchecabine en die hoef ik na een douchebeurt alleen even schoon te spuiten. Boenen tegen de kalk is niet meer nodig en dat is erg prettig. Bovendien voelt mijn huid een stuk minder droog aan na het douchen. Ook dat is fijn!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi