1. Home
  2. Ervaringen
  3. Een douche zonder kalkaanslag. Zonder schrobben.

“Een douche zonder kalkaanslag. Zonder schrobben.”

In 2011 waagde Ronald Hordijk een sprong in het diepe. Hij verruilde zijn technisch installatiebedrijf voor een compleet nieuw avontuur. Sindsdien is hij exploitant van een bowling- en partycentrum in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel. Een goede keuze, blijkt nu. Want de zaken gaan goed. Uitstekend zelfs. Ander pluspunt: hij ontdekte hierdoor hoe hij het harde water thuis kon omturnen in zacht water en nam daarmee defnitief afscheid van de kalkaanslag in huis. Hoe? Met een AquaCell.

Ronald Hordijk

Ronald Hordijk Krimpen aan den IJssel (Zuid-Holland)

Wat heeft het ene dan precies met het andere te maken? Het is het best om Ronald Hordijk (45) dat zelf uit te laten leggen. “Toen ik drie jaar geleden Bowling- en Partycentrum Krimpenhof overnam, leverde dat een aantal mooie verrassingen op. Eén daarvan stond bij de vaatwassers: een apparaat om water kalkvrij te maken. Je moet weten dat het water hier in de buurt erg hard is (veel kalk bevat, red). Er is hier een (Duitse) hardheid gemeten van 13,1 en dat ligt ruim boven het landelijk gemiddelde!”

Oplossing voor kalkaanslag

Het apparaat bij de vaatwasser zorgde er dus voor dat kalkdeeltjes uit het leidingwater gefilterd werden. Zo wordt het water zachter en dat heeft een flink aantal voordelen, maar daarover later meer. Eerst nog het verhaal hóe Ronald ertoe kwam om thuis nu juist de AquaCell te plaatsen. “Toen ik eenmaal de voordelen van zacht water had ervaren in het bowlingcentrum, besloot ik ook voor thuis op zoek te gaan naar een oplossing voor die kalkaanslag.”

Die zoektocht ging via internet. Vanwege zijn technische achtergrond had Ronald een aantal vragen paraat. “Wat doet het? Hoe werkt het?” Antwoorden op zijn vragen vond hij op de website van AquaCell. “Daar staat heel veel informatie op en het zag er gewoon degelijk uit omdat het zonder stroom werkt en veel kleiner is.” Hij besloot contact op te nemen en kreeg een demonstratie aan huis. “Een zeer uitgebreide uitleg, inclusief de mogelijkheid om te zien en proeven. Wát een verschil, dat werd meteen duidelijk.”

“Mijn vrouw blijer gemaakt met AquaCell dan met bosje bloemen”

“Mijn vrouw Caroline is een echte Spa Blauw-drinker, en zij vond zacht water precies zo smaken.” Een openbaring voor de 44-jarige onderwijzeres, die ook één dag in de week meehelpt in de horecazaak van haar man. Dit en de andere voordelen zorgden ervoor dat het echtpaar Hordijk – dat een zoon van 16 en 2 dochters van 14 en 11 heeft – besloot om tot aanschaf over te gaan. En van die keuze hebben ze nog geen moment spijt. Sterker nog, Ronald Hordijk vertelt breedlachend: “Ik heb mijn vrouw blijer gemaakt met de AquaCell dan ik haar ooit kon maken met een bosje bloemen.”

Voordelen

En dan begint hij op te sommen welke voordelen er zichtbaar en voelbaar zijn. “Zoals ons al tijdens de demonstratie duidelijk werd gemaakt, gebruiken we veel minder zeep, wasmiddel en vaatwasmiddel. En het water voelt en smaakt veel lekkerder. Mijn vrouw proeft dus geen verschil met Spa Blauw terwijl de kinderen haar voorheen nog wel eens voor de gek wilden houden, door haar kraanwater voor te schotelen in plaats van Spa. Voordat we de AquaCell hadden, proefde ze het verschil duidelijk. Nu niet. En bij het douchen voelt het veel fijner en zachter.”

“Ook hebben we geen kalkschilfers meer in de theepot en ik vind – als enige in huis die regelmatig koffie drinkt – de koffie ook beter smaken. Ook in de waterkoker zit geen kalk meer, net als in het koffiezetapparaat. En wat ook fijn is: we hoeven de douche niet meer te schrobben. Antikalkmiddel is niet meer nodig: gewoon een doekje over de glazen deur en het is klaar.”

En dat begon dus allemaal dankzij dat 'oudje' bij de vaatwassers in het Bowling- en Partycentrum. “Die is prehistoisch maar houdt het nog wel een tijdje. Af en toe vullen we hem met zout en verder doet ie zijn werk goed. Mocht er ooit vervanging nodig zijn, dan weet ik waar ik moet zijn. Dan komt AquaCell er mooi eentje extra installeren.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi