1. Home
  2. Ervaringen
  3. Energiebewuste techneut wenst waterontharders

“Energiebewuste techneut wenst waterontharders”

Energiebewuste techneut Geert Goossens wenst heel Nederland aan de AquaCell waterontharders

Geert Goossens

Geert Goossens Echt (Limburg)

Geert Goossens uit Echt is een techneut. Hij is bovendien gefascineerd door energiebezuiniging. Zo kon het gebeuren dat in zijn dorp de kerk en het Jeugdhuis Pius X er mooi uitverlicht bijstaan. Voor een energieverbruik waar een poppenhuisbewoner jaloers op zou zijn. “Het verbruik van de kerk was vroeger 10.000 Watt, nu is het 200. Dankzij led-technologie,” zegt deze oud-medewerker van zijn broers beeld- en geluidzaak.

De AquaCell energiezuinig en veilig

Energiezuinigheid is ook één van de redenen waarom Geert Goossens voor zichzelf een AquaCell waterontharder heeft aangeschaft. “Deze waterontharders gebruiken geen stroom. Dat maakt ze niet alleen veiliger, maar het scheelt natuurlijk ook energiekosten.” Toch waren de kosten niet de eerste reden om een waterontharder aan te schaffen. “Nee, dat is natuurlijk de ergernis van kalkaanslag. Op de douchewanden, in de waterkoker en de luchtbevochtiger. En de buitenkranen niet te vergeten. De pakkingen verkalken waardoor in het ergste geval de kraan in het keukenkastje kon blijven nadruppen met een vervelende schade als gevolg.”

Zonder kalk is het leven een stuk prettiger, vindt de Limburgse ondernemer. “Hier thuis hebben we het zo afgesproken dat mijn vrouw – die ook een baan heeft – niet alles hoeft te poetsen. Dat doe ik. We hebben lange tijd een poetsvrouw gehad, maar dat was niet altijd een succes. De meeste klussen in en om huis doet ik zelf. En met het grootste plezier.”

Maar ook het badkamercorvee kwam dus voor rekening van de heer des huizes. Daar werd hij niet blij van. “Had je één dag de wanden niet droog gemaakt, dan kon je daarna twee keer zo hard poetsen. En dat gold voor alles wat water verbruikt.”

Centrale waterontharders

Geert Goossens wist heel goed wat de oplossing was: centrale waterontharders. “Ik heb een herinnering uit mijn schooltijd die me altijd is bijgebleven. Bij een schoolkameraad van me hadden ze thuis een waterontharder. Dat was toen iets heel bijzonders en daar moest je bemiddeld voor zijn. Maar ik wíst dus dat zo iets bestond.”

Achttien jaar geleden liep Goossens bij een dealer tegen een ontkalksysteem aan. “Een Jenssen. Het werkte met ultra-hoogfrequent geluid. Een kastje met twee spoelen aan weerszijden van de hoofdwaterleiding zou de agressieve fysieke eigenschappen van de kalk elimineren. Daardoor zou de kalk niet meer rond kranen en zo hechten. Het was best een duur systeem: 750 gulden was toen net zoveel als 2000 euro nu. Voor die prijs wil je per se geloven dat het werkt en denk je ook nog dat je het ziet. Ik heb hem aangeschaft en geïnstalleerd. Maar als ik eerlijk ben: het deed nagenoeg niks.”

Het echtpaar Goossens stond op het punt om een nieuwe keuken aan te schaffen. Bij de apparatuur ook een kokend-watersysteem. Dat is natuurlijk uiterst gevoelig voor kalkneerslag. Dus ging Geert Goossens opnieuw op zoek naar een deugdelijke waterontkalker. “Dan kijk je op internet en al vrij snel blijf je bij AquaCell hangen. De andere systemen werkten elektrisch of waren te groot. Het technische verhaal van de AquaCell waterontharders zag er goed uit.”

Resultaat van de AquaCell is verbluffend

Goossens liet een demonstratie aan huis doen en was over de streep. Nu zegt hij: “Het resultaat is verbluffend. Ik had dit al 35 jaar geleden moeten doen.” Sorry, meneer Goossens; toen was er nog geen AquaCell. “Okay, maar nu is hij er wel. En ik zou de Waterleiding Maatschappij Limburg willen voorstellen om een heel grote AquaCell te plaatsen vóór hun hoofdwaterleiding. Sinds mei 2010 zou het water van de WML zachter zijn; minder dan 10 dH. Dat is nog steeds heel kalkrijk en wij hebben dan ook niks zien veranderen aan aanslag. Maar goed, dat is onze zorg nu niet meer, sinds de AquaCell.

Op verzoek van een medewerker om een foto van mijn zelf uitgevoerde AquaCell-aansluiting op te sturen, kreeg ik een attent telefoontje van een medewerkster; de zout-afvoerleiding zat iets te hoog en kon mogelijk haperen. Dat vond ik echt fantastisch! Net als bij de zaak van mijn broer is service geen afdeling, maar een mentaliteit en daar gaat het om. Wij wensen Nederland toe dat er nog vele duizenden AquaCell waterontharders geplaatst mogen worden!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi