1. Home
  2. Ervaringen
  3. Familie Knol zeer tevreden met AquaCell waterontharder

“Familie Knol zeer tevreden met AquaCell waterontharder”

“Je moet wel even je vastgeroeste patronen resetten”

Fam. Knol

Fam. Knol Heerenveen (Friesland)

Jarenlang had hij het al in zijn achterhoofd, medisch specialist Johan Knol uit Heerenveen (45): een waterontharder, dat zou wel iets voor hem en zijn gezin zijn. Maar toen de familie Knol een paar jaar geleden een stuk bij het huis aanzette en toen meteen ook een wateronharder wilde plaatsen, werd hen dat sterk ontraden door de installateur.

“Het zou schadelijk zijn voor de koperleidingen in ons huis”, herinnert Johan Knol de woorden van de leidingspecialist nog haarfijn. Hoewel hij zijn vraagtekens bij die woorden zette, besloot Knol toch het zekere voor het onzekere te nemen. Maar wel met in zijn achterhoofd de actualiteit omtrent waterontharders in de gaten te houden.

Verschil in waterontharders

“Via internet liet ik mij informeren over waterontharders, onder meer door AquaCombi”, vertelt Knol, die samen met zijn vrouw Alice (40) en 2 zonen (8, 12) en dochter (10) in Heerenveen woont. “Ik moet zeggen dat ik door de informatievoorziening op de site van AquaCombi al snel gecharmeerd raakte van de AquaCell waterontharder. Natuurlijk denk je aanvankelijk: een waterontharder is een waterontharder. Maar toch zit er wel degelijk verschil in.”

Het grootste voordeel van de AquaCell ten opzichte van andere waterontharders is volgens Knol het stroomverbruik, of eigenlijk afwezigheid daarvan. Ook vind ik het fijn dat het apparaat tijdens het regenereren gewoon zijn werk blijft doen en dus ook dan gewoon onthard water levert. En ondanks dat we er speciaal een plaats voor hadden ingeruimd tijdens de verbouwing, is het prettig dat de AquaCell waterontharder zo klein is dat de complete installatie in de meterkast past. Deze eigenschap maakt de installatie eenvoudig zonder veel extra leidingen.”

Informatievoorziening

De Heerenvener is niet alleen te spreken over het apparaat zelf, ook de informatievoorziening door AquaCombi – de leverancier van onder meer de AquaCell-waterontharder – spreekt hem aan. “De website is duidelijk en de informatie uitgebreid. Ze wisten me onder meer te melden dat er een TNO-rapport zou komen dat de woorden van onze installateur steekhoudend zou tegenspreken.” Toen dat rapport verscheen, was Johan Knol er als de kippen bij. “Uit het TNO-document bleek klip en klaar dat onze loodgieter het niet bij het rechte eind had: ontkalkt water is niet schadelijk voor leidingwerk.”

Toen ze dat eenmaal zwart op wit hadden zien staan, was de keuze duidelijk voor de familie Knol: er moest en zou een AquaCell waterontharder komen. “En we zijn maar wat blij dat we dat gedaan hebben. We zijn allen maar positief”, vertelt Johan Knol. Al maakt zijn dochter een kleine kanttekening: “Zij vindt het water anders smaken en moest daar aan wennen. Maar dat is persoonlijk.”

Patronen resetten

Lachend merkt de medisch specialist op dat hij de eerste paar dagen behoorlijk moest wennen. En hij was niet de enige in huis. “We moesten even onze vastgeroeste gewoontes resetten. Vooral bij het zeepgebruik was het opletten geblazen, voor we het wisten bleef er een laag zeep achter. Het scheelt namelijk aanzienlijk; we hoeven zowel onder de douche als in de wasmachine en vaatwasser veel minder zeep te gebruiken.”

“Prijstechnisch is de AquaCell waterontharder bij aanschaf een stuk duurder dan andere apparaten in de markt, maar dat verdien je er na verloop van tijd grotendeels op terug. De AquaCell gebruikt, in tegenstelling tot andere waterontharders, bijvoorbeeld geen stroom. En omdat je jaar in jaar uit bespaart op bijvoorbeeld de aanschaf van zeeppoeder, shampoo en douchegel,maar ook geen kalkafzetting meer rondom verwarmingselementen van onder andere cv, vaat- en wasmachines levert je dat ook een besparing op. Nee, al met al zijn wij dik tevreden met onze waterontharder!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi